UPDATE- Ne-am uitat la şcolile din România. Situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic, cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi care învaţă în scenariul galben(...) Peste 2 milioane de elevi au reînceput şcoala fizic, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România”, a declarat preşedintele.

Președintele României a precizat că ”trebuie să fim realişti: pandemia nu s-a terminat”

”Cu cât mai bine respectăm restricţiile, cu atât mai puţine cazuri de noi infectări vom avea şi cu atât mai bine se va desfăşora şi şcoala în format fizic”, a spus Iohannis.

ŞTIREA INIŢIALĂ- Preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat, joi, de la ora 14:00, la Palatul Cotroceni pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: VIDEO| Bill Gates anunță două dezastre mondiale: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“

Despre ce vor discuta cei doi în cadrul întâlnirii la Palatul Cotroceni?

Întâlnirea celor doi vine în contextul redeschiderii din 8 februarie a unităților de învățământîn din ţară, unde elevii vor susține din nou cursurile în format fizic, în localităţile unde rata cumulată a incidenţei este mai mică de 1 la mie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Totodată, această discuţie are loc după confirmarea mai multor cazuri de infectare cu virusul SARS Cov-2 în şcoli, în Bucureşti și restul ţării.

O altă temă şedinţei ar putea fi şi impactul temperaturilor foarte scăzute anunţate pentru următoarele zile asupra activităţii şcolare.

Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, că se pregăteşte o modificare a ordinului comun care stabileşte măsurile ce trebuie aplicate în şcoli, una dintr modificări urmând a viza portul măştii la orele de sport, iar alta cursurile în şcolile speciale.

Citeste si: Ce spune Ministrul Educației după primele cazuri de COVID-19 din școli

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si