Ce au constatat medicii care i-au acordat primul ajutor lui Ilie Balaci: „Avea edem laringian, adică avea limba umflată”

Se urmăreşte dacă s-a respectat protocolul terapeutic şi care au fost manevrele medicale executate.

 Traian Măgală este medicul de pe Ambulanţa Dolj care a ajuns cu un echipaj după ce familia a apelat la 112.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Eu am fost prima mână. Familia a apelat la 112, noi am luat fişa şi am plecat imediat. Noi am venit de la un alt caz, de la o altă resuscitare. Am fost apoi direcţionat acolo. Am ajuns acolo se făcea BLS (nr. suportul vital de bază) de către o doctoriţă de la Urgenţă care ajunsese în zonă la o rudă din familie, a văzut ce s-a întâmplat şi a intervenit. Ea nu avea însă echipamente. Am ajuns noi, am început administrarea adrenalinei”, explică dr. Traian Măgală.

Medicii de pe Ambulanţă au decis să apeleze, apoi, la un echipaj SMURD pentru efecuarea

trombolizei, având suspiciunea producerii unui infarct.

”S-a luat decizia să fie chemat SMURD. S-a luat în considerare că în cazul domnului Balaci ar fi survenit un infarct. Problema este că noi nu avem în dotare medicaţia necesară, adică nu putem administra tromboliză. Noi suntem medici de familie, nu am făcut o specialitate. Tromboliza se administrează sub control cardiologic. Şi în Urgenţă vine cardiologul, face ecograf, decide dacă trombolizează sau nu.

Cei de la SMURD au fost chemaţi pentru a face tromboliza. Noi i-am ajutat la manevre, apoi ne-ar retras. Mai departe nu ştiu ce s-a întâmplat. Noi am stat în jur de 30 de minute. Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a fost format din medic, asistent şi ambulanţier. SMURD-ul are patru membri, dintre care doi paramedici. Noi am făcut tot ce a ţinut de noi”, adaugă dr. Traian Măgală.

Tot medicul Măgală a spus că intubarea în cazul lui Ilie Balaci a fost dificilă pentru că: „ avea edem laringian, adică avea limba umflată. Nu ştiu de ce. Asta se poate vedea la autopsie. Nu pot să fac speculaţii, dacă era ceva anatomic sau a apărut datorită unei recaţii. Am reuşit, în final, să îl intubăm”, conchide medicul.

Sursă:gds.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si