Close sidebar
Close sidebar

Declarațiile uimitoare ale medicilor! Cum justifică rezultatul analizelor lui Tudor Ștefan, șoferul care a produs accidentul în care a murit Gabi Rîpan

Tudor Ștefan, șoferul în vârstă de 19 ani care a provocat accidentul din Cluj, în care a murit Gabi Rîpan, se zbate între viață și moarte pe un pat de spital.

A.N.C,


DISTRIBUIE
acest articol

Inițial medicii au declarat că băiatul a fost drogat în timpul producerii accidentului, în ulterior, după teste mai amănunțite, s-a dovedit că nu consumase substanțe interzise.

Rezultatul UPU Cluj, "fals-pozitiv" la droguri

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean Cluj, medicul Adela Golea: ”Pe toate dozările ai o marjă în care ele pot fi fals-pozitive sau fals-negative. Nu este vina nimănui și nu se întâmplă nimic”.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi vizează pe toți seniorii- wowbiz.ro

Citeste si: O româncă din Italia, vedetă pe OnlyFans, a pus pe jar autoritățile. Schema prin care Mădălina a păcălit statul cu 1,5 milioane de euro- antena3.ro

”În UPU există aparate point of care, care sunt calitative. Pe rezultate scrie prezent sau nu, da sau nu. Fac o dozare, dacă există anumite substanțe.

Pe acel aparat se dozează 10 clase de substanțe, dar asta nu înseamnă că dacă acea substanță a ieșit pozitivă este într-adevăr unul dintre droguri sau poate fi o substanță sintetică, substanță care are molecule asemănătoare cu drogul respectiv. De aceea, după ce se face această dozare calitativă, se trimite la dozare cantitativă, la IML.

Citeste si: Tânără mamă a murit după ce a ales copilul în locul tratamentului pentru leucemie

Această dozare de la UPU se face din urină, nu s-a dozat nimic din sânge pentru că nu avem aparate care să facă acest lucru. În Cluj, laboratorul de toxicologie, care poate face dozări cantitative, adică să dozeze fiecare tip de moleculă și să spună cantitatea, pe lângă faptul că este prezentă sau nu, este la IML Cluj.

Spitalul Județean Cluj pentru această parte de toxicologie nu are laborator”, a mai precizat Adela Golea.

În privința ratei de eroare, Adela Golea a precizat că au mai fost cazuri.

”Sunt molecule care seamănă cu moleculele de substanțe pe care noi le urmărim și care ies pozitive. Sunt și situații în care ies elemente fals pozitive sau fals negative. Acest procent de fals pozitiv sau fals negativ există pe toate aparatele și dacă se suspicionează că sunt probleme se schimbă metoda.

Din păcate THC (Tetrahidrocanabinol) are foarte multe molecule care seamănă. Spre exemplu și macul seamănă ca moleculă și arborele de cafea seamănă ca moleculă cu THC, ca să nu vorbim de toate speciile de cânepă", a mai spus medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI