Decor flori uscate: noua tendință de interior

Fie ca decor pe masă, fie așezate opulent în vaze mari, florile uscate sunt pur și simplu minunate individual sau într-un buchet colorat.

Maria Zărnescu, miercuri 27 martie 2024 , 10:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fie ca decor pe masă, fie așezate opulent în vaze mari, florile uscate sunt pur și simplu minunate individual sau într-un buchet colorat. Uriașul avantaj în comparație cu florile proaspete: decorațiunile cu flori uscate durează și durează. Anul acesta, ramurile și florile uscate sunt văzute mai des ca niciodată. Iarba de pampas, florile de bumbac, de grâu și de mătase nu sunt doar un decor frumos de toamnă , ele emană toată magia lor si vara. Pe lângă florile de paie, florile colorate precum trandafirii și garoafele sunt, de asemenea, foarte populare în variantele uscate.

Compozițiile de flori uscate arată deosebit de frumoase într-o vază opulentă. Recipientele elegante confera florilor uscate prospetime si eleganta. De asemenea, vă puteți așeza buchetul cu nonșalanță pe șemineu sau pe birou. Desigur, măsuța de cafea este potrivită și ca spațiu de depozitare șic. Aspectul uscat este „prea mult” pentru tine? Atunci aranjați împreună florile proaspete și uscate într-o vază. Stuful clasic adaugă o notă de dramatism oricărui buchet.

Decorarea cu flori uscate: Cele mai populare tipuri de flori uscate

Indiferent cât de mici ar fi cei patru pereți ai tăi, florile îl fac să arate mult mai prietenos și mai elegant. Cu toate acestea, majoritatea soiurilor nu durează foarte mult. Lucrurile stau altfel cu florile uscate. Cele mai populare si rezistente flori uscate sunt urmatoarele: eucalipt, Gypsophila, stuf, tulpini de cereale (grâu și ovăz), Tillandsia, Bumbac, Liliac de mare, lavandă, Delphinium, Iarbă de pampas,  Phalaris, Craspedia, Ciulini, Bangsia, Lagurus, Ruscus, Amaranthus, Fructe uscate.

Florile uscate sunt o alternativă excelentă la buchetele proaspete și nu doar datorită duratei lor lungi de valabilitate. Florile uscate pot ține, de asemenea, pasul cu florile clasice când vine vorba de culoare. Plantele individuale sunt adesea colorate de florari, astfel încât să puteți aduna un buchet cu o varietate de culori, după cum doriți. Apropo de buchete: ce părere aveți despre a oferi pur și simplu flori uscate cuiva la o ziua de naștere? Cu siguranță nu vei putea evita efectul surpriză, dar bucuria plantelor eterne va prevala.

Avantajele decorațiunilor cu flori uscate: Aspectul aerisit, casual si in acelasi timp elegant al decoratiunilor cu flori uscate inca nu te-a convins? Atunci, iată cele mai bune 5 motive pentru care ar trebui să integrezi cu siguranță frumusețile uscate în casa ta:

  1. Decorațiunile cu flori uscate sunt incredibil de durabile. Rezistă câteva luni sau ani și sunt ideale pentru reciclarea decorațiunilor cu plante vechi.
  2. În plus, florile uscate necesită puțină îngrijire. Pur și simplu ștergerea prafului este suficientă pentru a menține decorul floral curat.
  3. Decorul cu flori uscate este una dintre cele mai recente tendințe de interior. Florile uscate, buchetele etc. nu se demodează niciodată și rămân un element decorativ atemporal.
  4. Îți este dor de accentele colorate pe care florile colorate de sezon le adaugă celor patru pereți pe timp de iarnă? Cu flori uscate puteți crea în interiorul dvs. elemente pline de culoare pe tot parcursul anului.
  5. Decorațiunile cu flori uscate pot fi folosite într-o varietate de moduri și plasate aproape oriunde în casa ta. Nu numai că mobilierul poate fi scos frumos in evidenta, ci și mesele, birourile și colțurile goale pot primi și ele un pic mai multă viață.

Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin... Pe ce dată urmează să fie livrate pensiile în iulie 2024: Banii vor fi virați prin poștă sau pe card la  termene diferite
spotmedia.ro
De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban De ce UE nu-l poate opri pe Viktor Orban
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si