Pe ritmuri de fanfară, cei 210 juni călare au defilat pe străzile din centrul vechi la Brașovului, în văzul a mii de spectatori. În fiecare an, la o săptămână după Paște, junii coboară în cetate și vestesc Învierea Domnului. De pe margine, mii de brașoveni și turiști au urmărit defilarea junilor. Fiecare pas a fost fotografiat și filmat de oamenii din mulțime.
Care este semnificația paradei junilor?
Ordinea în paradă este extrem de importantă și e stabilită de secole. Mai întâi defilează junii tineri, urmați de Bătrâni, Curcani, Dorobanți, Brașovecheni, Roșiori și Albiori. Fiecare grup îl are în frunte pe vătaf, urmat de stegar și doi armași. Cum tradiția este dusă mai departe din generație în generație, la paradă participă și copiii junilor.
Citește și: Întâlnirea junilor din mărginime
Parada junilor semnifică reînvierea naturii. În urmă cu aproape două secole, obiceiul era văzut și ca o inițiere militară pentru tinerii necăsătoriți.
Misiune de suflet în ziua de Paște
În cursul zilei de azi, 18 aprilie, locotenentul Turcu Adrian se afla într-o acțiune de verificare și control la o instituție publică pe raza municpiului Drobeta Turnu-Severin, zona Gura Văii.
Acesta a observat că în apele învolburate ale pârârului Jidoștița, un câine nu putea să iasă, fiind aproape înghițit de ape.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Bărbatul a coborât până la nivelul apei, a cărei adâncime nu punea în pericol viața acestuia. Stăpâna câinelui l-a avertizat cp e posibil să muște, iar acesta și-a protejat mâna cu o jachetă.
"Din fericire, acesta a beneficiat de suficientă căldură și s-a oprit din tremurat, primind șansa la o nouă viață.
Sperăm ca această întâmplare să fie învățătură și pentru semenii noști, care, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu vor încerca traversarea lor şi nu se vor apropia de malurile acestora.
Cât despre Adrian, putem spune că este un exemplu pentru noi toți. Pompierul este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București și nu ezită să salveze vieți în pericol, fie ele chiar de necuvântătoare.", au transmis autoritățile.
Povestea lui Lăbuș, cățelul care a fost împușcat iar apoi salvat de un taximetrist din Suceava. Patrupedul are nevoie de un cămin
Lăbuș a fost găsit în parcarea din apropierea unei pensiuni din Codrii Pașcanilor, județul Iași, după ce a fost împușcat. Norocul lui a fost că un taximetrist sucevean a fost în apropiere și l-a găsit. Fără ezitare, taximetristul a încercat să-l ajute și l-a dus la veterinar. Acum, patrupedul are nevoie de o familie iubitoare care să-l adopte.
Citește și: Un alpinist cunoscut a murit în timpul unei expediții în Nepal. Un alt alpinist este dat dispărut
Mihai Daniel Varasciuc, un taximetrist din Suceava, a povestit pentru jurnaliștii de la monitorulsv.ro o experiență emoționantă pe care a trăit-o în Săptămâna Mare.
În timp ce se îndrepta spre aeroportul din Iași cu un pasager, el a oprit, ca de obicei, în apropierea unei pensiuni din Codrii Pașcanilor. Motivul opririi sale a fost un câine vagabond care trăia în parcarea respectivă și pe care îl hrănea de obicei.
Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro
Citeste si: A murit interpretul de muzică populară Mărin Cornea- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Cu toate că mulți oameni trec cu vederea atunci când vine vorba despre animalele fără stăpân, Mihai a ales să aibă grijă de cățelul Lăbuș și să-i ofere o mâncare caldă.