Cele doua femele sunt vedetele complexului si se bucura acum de toata atentia spectatorilor, insa in curand vor avea parte de o concurenta serioasa. 09.40
Chen- Chen si Ni-Ni simt deja ca in curand vor avea parte de noi prieteni si de un bazin mai mare.
Adrian Balba, director Centru Muzeal Stiinte ale Naturii: Ne-am gandit sa facem o extinderea sistemului de bazine conectate cu bazinul central si astfel sa ne putem permite sa tinem mai multe exemplare.
In urmatoarele luni, ar ajunge alti doi defini, iar apoi reprezentantii Centrului muzeal intentioneaza sa acomodeze o alta pereche. In acest conditii, viitoarele reprezentatii ar putea arata la fel ca marile spectacole de peste hotare.
Iar proiectul de extindere va costa cateva milioane de euro. Iar asta pentru ca, pe langa delfinariu, vor fi extinse si alte zone de atractie din Microrezervatie.
Horia Tutuianu, presed. CJ Constanta: Exista un proiect important de extindere a Delfinariului Constanta prin colaborare cu Ministerul Turismului, lucram la un proiect in valoare de 5 milioane de euro.
Investitia merita, spun oficialii, pentru ca pe parcursul verii delfinariul este arhiplin. Asta inseamna si incasari semnificative, avand in vedere ca pretul unui bilet pentru adulti este de 40 de lei.
Horia Tutuianu, presed.
Parintii si copii sunt cei mai bucurori si abia asteapta sa vada noii delfini.
- Este o idée foarte buna, pentru copii, pentru toata lumea in general.
- Ce iti place tie la delfini? Cand ating mingea aceea de sus.
Incantati sunt si antrenorii, mai ales ca vor avea la ore mai multi "elevi".
Florin Mazilu, antrenor delfini: Cu cat sunt mai mutle animale, cu atat lucrul cu ele este mai usor. Delfinii sunt animale de card, traiesc in familii.
Important de mentionat este faptul ca delfnii care vor ajunge la Constanta nu sunt prinsi din salbaticie, ci sunt nascuti si crescuti in captivitate. Asta in contextul in care, in utlima perioada ONG-urile au protestat vehement fata de capturarea mamiferelor din mediul lor natural.