În două zile consecutive nu poate fi asugurată garda la cardiologie, asta pentru că patru medici de la Spitalul Județean din Ploiești și-au dat demisia.

Situația la Secția de Cardiologie este gravă

Secția este epuizată.

Situația a devenit extrem de grea pe secția de cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești încă de la începutul lunii mai. Practic, șeful secției, doctorul Marian Albu, a înștiințat conducerea unității medicale că liniile de gardă nu mai pot fi asigurate corespunzător.

Citeste si: Un bebeluș de doar trei luni găsit mort lângă mama sa într-un centru social din Vaslui. Cea care i-a dat viață este minoră

Din cei opt medici din secție au plecat patru, prin demisie. Soluțiile găsite de conducere la acest moment sunt unele de avarie, însă, spune managerul unității, ar trebui să existe o legislație diferită pentru spitalele județene de urgență, iar procedura de angajare să fie simplificată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Țara noastră are nevoie de peste 50.000 de asistenți medicali. Spitalele nu au bugete pentru salarii

România are nevoie de cel puțin 50.000 de asistente

Suntem în Spitalul Judeţean din Craiova, cel mai mare spital al Olteniei.

Unitatea deserveşte pacienţi din 100 de localități- adică un număr aproximativ de 2000 de pacienţi pe zi.

Lipsesc, însă, angajații. Mai exact...

Citeste si: VIDEO- Frații Tristan și Cobra Tate, audiați într-un dosar de proxenetism/O tânără a fost sechestrată într-un imobil din Voluntari

Locurile vacante nu sunt scoase la concurs, pentru că spitalul nu are buget pentru salarii, iar asta se traduce în supraaglomerarea personalului existent şi, mai ales, în nemulţumirea pacienţilor.

Cristiana Geormăneanu, director medical al SJU Craiova  : „86 de posturi vacante pentru medici, 177 asistenți medicali și 164 personal auxiliar.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si