Dependenta de jocuri pe internet este, din acest an, considerata boala mintala, dupa decizia luata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Cei care prefera competitiile in spatiul virtual recunosc ca pasiunea poate deveni extrem de periculoasa daca alegi sa traiesti doar in lumea jocurilor, si mai putin in cea reala. Potrivit OMS, barbatii sunt mai predispusi decat femeile sa cada prada unui astfel de viciu.

La începutul acestui an, Organizatia Mondiala a Sanatatii a inclus dependenta de jocuri video pe lista afectiunilor mintale. Specialistii sustin ca persoanele dependente nu mai reusesc sa se desprinda de lumea virtuala pe care si-o creaza prin aceste jocuri si uita de lumea reala.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Barbatii sunt mult mai predispusi la o astfel de dependenta decat femeile, potrivit Organizatiei Mondiala a Sanatatii.

In urma unui studiu facut, atat pe barbati, cat si pe femeie, oamenii de stiinta au observat o activitate cerebrala mai scazuta a creierului asociata cu actiunea de control a impulsurilor.

Cu cât nivelul de activitate este mai scazut, cu atât controlul impulsului este mai redus, iar asta se intampla atunci cand individul petrece ore in sir jucandu-se.

Incepand de la varste fragede, patru, cinci sau sase ani, micutii sunt atrasi de aceste jocuri. Majoritatea parintilor recurg la un program strict in care permit celor mici sa se joace dar asta nu inseamna ca sunt feriti de o dependenta la maturitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si