Close sidebar
Close sidebar

Descinderi la un spital judetean si la doua facultati din Arad si Timis. Se dadeau diplome pe banda rulanta

Meseria de medic a devenit o marfa, care poate fi cumparata ca la piata. Au fost descinderi de proportii, in doua facultati din Arad si Timis, dar si intr-un spital judetean. Anchetatorii spun ca studentii primeau, contra-cost, diplome de licenta pe banda rulanta. Este revoltator ca multi dintre ei ar fi putut astfel sa ajunga medici si sa ne trateze in spitale.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Suspiciunea de la care a pornit ancheta de proportii e strigatoare la cer! Mai multi studenti, printre care si cativa de la Medicina, ar fi platit bani grei ca sa treaca examenul de licenta. Altfel spus, fara niciun fel de remuscare, profesori si chiar doctori in functie, ar fi inchis ochii in fata nestiintei contra unei sume de bani, facilitandu-le, prin obtinerea diplomelor, un loc in spital.

Anchetatorii spun ca reteaua bine pusa la punct se intindea pe doua judete: Arad si Timis, in universitati cheie. Banii erau plasati destinatarului prin intermediul unor case de schimb valutar, din vecinatatea facultatilor, pentru a nu da de banuit. In schimbul sumelor, studentii primeau raspunsurile la testele grila, prin sms, cu ajutorul unor informaticieni. Mai mult, se pare ca unii dintre cetatenii straini promovati nu stiau nici macar limba romana.

Citeste si: INTERVIU Ce face Dan Negru înainte de a intra pe platoul de televiziune. Gestul care i-a adus porecla de „regele audiențelor”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

7 ore au stat anchetatorii in casa acestui profesor universitar. Timpul imens s-a scurs numarand banconta cu bancnota suma uriasa gasita in locuinta lui: 200 de mii de euro.

In timp ce fiul isi apara tatal, anchetatorii spun ca in imobilul perchezitionat au gasit plicurile cu numele studentilor straini si sumele pe care le-ar fi achitat profesorului. Suspectul a fost unul dintre cei mai buni chirurgi din tara.

Fost presedinte al Societatii Romane de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, a predat cursuri la Universitatea de Medicina din Timisoara. In prezent, are o clinica privata. Conducerile universitatilor la care au fost descinderile sustin ca nu au nicio legatura cu faptele suspectilor.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI