Ne plac florile pentru ca doar cu ajutorul lor putem face un cadou special. Fie ca se regasesc in buchete de flori sau in diverse aranjamente, farmecul acestora ne poate schimba starea de spirit in bine, doar privindu-le cateva secunde. Ba mai mult decat atat, ne pot aduce bunastarea atunci cand le primim in dar sau cand se regasesc in casele noastre. Tu stii care este "floarea Fecioarei Maria" si cum iti poate aceasta schimba viata?

Floarea Buneivestiri sau "Apostolul sperantei invesmantat in alb"

Bunavestire este sarbatoarea prin care Fecioara Maria a primit de stire ca il va naste pe Iisus Hristos, cel a carui menire era sa mantuiasca lumea. In scrierile biblice care vorbesc despre Bunavestire, este mentionat si crinul, floarea care avea sa capete mai tarziu denumirea de "floarea Fecioarei". Exista mai multe povesti si legende care fac referire la rolul crinului, in acest context religios, iar noi ti le vom spune pe cele mai interesante dintre ele!

Conform legendei, Arhanghelul Gavriil i-a oferit Fecioarei Maria un crin alb, atunci cand i-a marturisit Vestea cea Buna. De atunci si pana in prezent, crinul alb este asociat cu ideea de divinitate, de puitate, reprezentand desavarsirea lucrarii Divine. Crinii albi se regasesc si in multitudinea de aranjamente de Craciun de la Maison d’Or, ei amintind de evenimentul care a salvat omenirea din pacat: nasterea Domnului Iisus.

O alta legenda este legata de modul in care a aparut crinul alb. Potrivit scrierilor istorice, crinii erau la inceput flori de culoare galbena, insa atunci cand Fecioara Maria i-a atins, acestia si-au preschimbat culoarea in alb pur, la fel ca sufletul Sfintei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Crinul, apostolul sperantei invesmantat in alb, ar fi luat nastere in gradina Ghetsemani, din picaturile de sudoare ale lui Iisus, in momentele de agonie in care acesta isi astepta arestarea. Din acest motiv, icoanele sunt impodobite cu crini de Paste.

Mai apoi, se crede ca, pe cand Domnul Iisus mergea catre locul in care urma sa fie rastignit, acestuia i-a rasarit in cale un crin alb. Atunci cand un strop de sange din ranile sale au atins aceasta floare, crinul s-a colorat in rosu.

Crinul, floarea de pocainta a Evei

Simbolistica crinului conform careia aceasta floare ar reprezenta puritatea si curatenia trupeasca si sufleteasca i se datoreaza, fara doar si poate, unei alte legende. Potrivit acesteia, crinul este floarea care s-a nascut din lacrimile de pocainta ale Evei. Dupa alungarea din Rai, Eva a realizat amploarea greselii sale si a inceput sa planga cu lacrimi amare. Din pamantul care a fost udat de lacrimile ei, a rasarit crinul alb.

In plus, in reprezentarile iconografice, Iisus Hristos este reprezentat, adesea, tinand in maini o floare de crin, context in care aceasta floare castiga o noua semnificatie, anume aceea de floare a dreptatii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si