UPDATE- Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au început urmărirea penală in rem, sub acuzația de omor calificat, după ce cadavrele a doi tineri studenţi, care prezentau urme de violenţă, au fost descoperite într-o vilă dintr-o zonă rezidenţială a oraşului.

Mihaela Apostol, Prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, a precizat că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, procurorul criminalist a fost informat cu privire la faptul că, într-un imobil din municipiul Iaşi, strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.



Conform acesteia, a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

,,Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles", explică, prin intermediul unui comunicat de presă, prim procurorul.

Citeste si: Un bărbat din Anglia a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru răpirea unei tinere

Știrea inițială

Victimele, un cetățean marocan și o româncă, erau studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din municipiul Iași. Vila de lux în care cei doi locuiau și în care au fost gășiti morți era închiriată.

Conform unor surse ale BZI.ro, trupurile neînsuflețite ale acestora ar fi fost incendiate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sâmbătă dimineață, doi suspecţi ai dublului asasinat din zona Moară de Vânt a municipiului Iaşi au fost excortați de polițiști și duși la audieri.

Bărbații se aflau în cartierul Tudor Vladimirescu.

Citeste si: Un bărbat din Iași și-a abuzat fiica vitregă. Adevărul a ieșit la iveală după ce adolescenta în vârstă de 17 ani a rămas fără telefonul mobil

Procurorii iau în calcul 3 ipoteze

Trupurile neînsuflețite ale celor doi studenți au fost deja ridicate și duse la IML Iași, pentru a se efectua necropsia și a se stabili cu exactitate în ce circumstanțe și-au pierdut cei doi viața.

Descoperire macabră în Iași: O tânără româncă și iubitul ei marocan au fost găsiți morți în vila de lux în care locuiau

Citeste si: Crimă șocantă: mama a doi copii a fost înjunghiată de 54 de ori în gât

Momentan, anchetatorii nu cunosc motivul care a dus la tragedie, iar ipoteza asasinatului fiind luată în calcul de la început de către aceștia. Procurorul de caz ia în calcul trei scenarii: dublă sinucidere, crimă și sinucidere, sau omor. Ultima dintre cele trei ipoteze ar fi cea mai plauzibilă, pentru că la fața locului, oamenii legii au descoperit mai multe pete de sânge și urme de incendiere.

"În această dimineață, într-un imobil din municipiul Iași, au fost găsite decedate, în condiții suspecte, două persoane, respectiv o femeie și un bărbat.  

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Bărbatul era cetățean marocan, iar, în după-amiaza de 10 decembrie, ar fi fost sesizat faptul că acesta trebuia să ajungă în Belgia în cursul zilei, aspect ce nu s-a întâmplat.

Cercetările sunt continuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, împreună cu polițiști Serviciului de Investigații Criminale", a transmis IPJ Iași.

Citeste si: Scene violente în Olt. Un bărbat de 25 de ani este cercetat după ce și-a înjunghiat soția


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si