Close sidebar
Close sidebar

Descoperire incredibilă a medicilor din Wuhan. Schimbă tot ce știam despre coronavirus

Descoperire incredibilă a medicilor din Wuhan, locul de unde a pornit noul coronavirus. Într-un studiu recent publicat în prestigioasa revistă medicală Lancet, savanții chinezi spun că au descoperit aspecte bizare la 6 luni de la îmbolnăvirea unor pacienți cu coronavirus.

Razvan Ilie,

Medicii din Wuhan au descoperit simptomul cel mai persistent la 6 luni de la externare: oboseala sau slăbiciunea musculară (63% dintre pacienți).

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai mult de trei sferturi dintre pacienții cu COVID-19 au cel puțin un simptom activ la șase luni după ce ce s-au îmbolnăvit, potrivit unei cercetări publicate în revista The Lancet.

Studiul care analizează efectele pe termen lung ale infecției cu COVID-19 asupra persoanelor spitalizate în Wuhan, China, relevă faptul că cel mai frecvent simptom care persistă este oboseala sau slăbiciunea musculară (63% dintre pacienți).

Citeste si: China închide două orașe pentru a stopa noua explozie de coronavirus

Alte simptome persistente la 6 luni de la vindecarea de coronavirus sunt dificultățile de somn (26% dintre pacienți), anxietatea și depresia (raportate la 23% dintre pacienți).

Pacienții care au fost grav bolnavi la secțiile ATI din spital au cel mai adesea funcțiile pulmonare afectate și au fost detectate anomalii în imagistica toracică- care ar putea indica leziuni ale organelor- totul la șase luni de la debutul simptomului.

Ce arată studiul efectuat pe pacienții din Wuhan

Nivelurile de anticorpi au scăzut cu mai mult de jumătate (52,5%) după șase luni la 94 de pacienți al căror răspuns imun a fost testat la vârful infecției, ridicând îngrijorări cu privire la posibilitatea de a fi re-infectat ușor de

virus.

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Poveştile de groază ale angajaţilor asiatici în România. "Am muncit 7 zile din 7, câte 10 ore pe zi, pentru 3000 de lei pe lună"- antena3.ro

Se știe relativ puțin despre efectele pe termen lung ale COVID-19 asupra sănătății, deoarece puține studii de acest gen au fost efectuate până acum. Cele existente au analizat doar un număr mic de cazuri pe o perioadă scurtă de urmărire (de obicei în jur de trei luni după externare), arată MedicalXPress.

„Deoarece COVID-19 este o boală atât de nouă, începem doar să înțelegem unele dintre efectele sale pe termen lung.

Analiza noastră indică faptul că majoritatea pacienților continuă să trăiască cu cel puțin unele dintre efectele virusului după părăsirea spitalului și evidențiază necesitatea îngrijirii post-externare, în special pentru cei care suferă de infecții severe", a declarat profesorul Bin Cao, de la Centrul Național de Medicină Respiratorie, China-Japan Friendship Hospital and Capital Medical University.

Citeste si: Iranul și Cuba vor colabora pentru a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19

Noi probleme cu pandemia în China

China a întărit sâmbătă restricţiile în două oraşe strategice situate la sud de Beijing, deja plasate în carantină, în speranţa că va reuşi să stăvilească răspândirea COVID-19, cea mai gravă după şase luni în această ţară unde noul tip de coronavirus a apărut în urmă cu un an.

China a reușit să țină în mare măsură sub control focarul intern de coronavirus după ce maladia a apărut pentru prima oară la Wuhan la sfârșitul anului 2019, dar o creștere în provincia Hebei, limitrofă Beijingului, a declanșat noi blocaje înainte de Anul Nou chinezesc, de luna viitoare.

Hebei a raportat peste 300 de cazuri confirmate de COVID-19 în ultima săptămână, dintre care 200 de infecții asimptomatice. Majoritatea cazurilor au fost în orașul Shijiazhuang, care împreună cu zonele înconjurătoare găzduiește 11 milioane de oameni. Alte câteva infecții au fost raportate în orașul vecin Xingtai, unde locuiesc 7 milioane de oameni.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Ana Dumbravă, românca desemnată pentru a treia oară cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume- radioimpuls.ro

Citeste si: Poveştile de groază ale angajaţilor asiatici în România. "Am muncit 7 zile din 7, câte 10 ore pe zi, pentru 3000 de lei pe lună"- antena3.ro

În total, 18 milioane de locuitori din provincia Hebei, în vastele comune Shijiazhuang şi Xingtai, care au importante zone rurale, nu mai pot ieşi din locuinţe decât pentru motive de maximă urgenţă, în urma apariţiei câtorva cazuri de contaminări în ultimele zile.

Citeste si:   "Nu vom lăsa companiile străine să testeze vaccinul pe poporul nostru", spune președintele unei țări

Şcolile sunt închise, precum şi mijloacele de comunicaţie (autostrăzile, aeroportul, trenurile, autocarele pe distanţe lungi) în aceste două oraşe din Hebei, provincia ce înconjoară Beijingul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI