Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat testul sanguin pe 123.000 de oameni, cărora le-au fost recoltate probe de sânge, pe parcursul a 10 ani.
Doctorul Bogdan Gafton, de la Institutul de Oncologie din Iași, explică de ce este atât de importantă diagnosticarea timpurie a maladiei.

Citeste si: Medicul Copciag, adevărul despre paturile de la secțiile ATI: "Un pat de spital rămâne liber doar când MOARE un pacient"

Testul acesta de care vorbim n-o să ne zică dacă pacientul va face sau nu cancer, ci ne va spune dacă are cancer într-o etapă inițială, într-o etapă în care șansele de vindecare sunt mult mai mari decât dacă această neoplazie s-ar detecta într-un stadiu simptomatic. Și cu siguranță ar crește foarte mult șansele de vindecare ale pacientului respectiv. Un tratament care este aplicat într-un stadiu incipient al bolii are șanse să vindece pacientul într-o proporție mult mai mare și, mai mult, să fie mai puțin nociv pentru pacient, mai ușor de suportat, spune medicul român.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Un nou avertisment de la OMS: Au anotimpurile vreun impact asupra evoluţiei pandemiei de COVID-19?

Citeste si: Incendiu puternic la un restaurant din Otopeni

În lume, în 2018, au fost înregistrate peste 17 milioane de cazuri noi de cancer, conform unui raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății. Specialiștii OMS estimează că numărul cazurilor de cancer vor crește cu 60% în următorii 20 de ani, dacă nu se adoptă măsuri concrete de combatere a bolii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si