Close sidebar
Close sidebar

Descoperire revoluționară la Galați, menită să salveze vieți. Proiectul îi aparține unui tânăr de 18 ani

Un student din Galati a facut o descoperire menita sa salveze vieti. Tanarul de 18 ani a construit un robot care poate detecta minele antipersonal, aproape imposibil de localizat in pamant.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Acesta este robotul capabil sa detecteze cu ajutorul ultrasunetelor si colecteze minele antipersonal din plastic, care mutileaza sau ucid civili in zonele de razboi.

George Toderascu- inventatorul robotului: Vazand un reportaj pe internet cu problematica intalnita in razboi, m-am gandit sa fac un aparat care sa detecteze minele din plastic, deoarece acestea sunt foarte greu de detectat. Minele din plastic sunt mici, si chiar daca sunt mici, pot ucide un om, sau ranindu-l.

Citeste si: Motivul incredibil pentru care britanicii nu au permis repatrierea trupului lui Tudor Simionov, românul ucis de Anul Nou, în fața unui club din Londra

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

George Toderascu, autorul inventiei revolutionare, este student in anul al II-lea, la Facultatea de Inginerie din Galati. Pasionat de programarea pe calculator, tanarul a construit masinaria care se poate dovedi revolutionara pentru armata.

Minele antipersonal din plastic sunt mult mai greu de descoperit decat cele obisnuite, dar si mai periculoase, pentru ca plasticul ramane in corp, fiind imposibil de detectat la radiografie.

George Toderascu- inventatorul robotului: Este facut din materiale pe care le-am gasit la gunoi: motorase si lanturi, pinioane.

Florin Bogdan Marin- coordonatorul Cercului Stiintific de Informatica Aplicata in Ingineria Materialelor: A fost ajutat in cadrul Cercului Stiintific de Informatica Aplicata si a fost o munca de echipa, dar el a realizat fizic platforma si el s-a ocupat in exclusivitate de acest proiect.

Robotul a fost testat folosindu-se o mina imprimata 3D, ingropata in zapada. Acesta va fi programat sa sape in jurul minelor antipersonal dupa ce au fost localizate, astfel incat sa fie apoi dezamorsate de pirotehnisti.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI