Prefectul de Iaşi Marian Grigoraş a anunţat duminică la prânz că angajaţi de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, filiala Iaşi, verifică situaţia apărută pe râurile Jijia şi Bahlui, unde au fost semnalaţi peşti morţi.

Primele rezultate de laborator arată un nivel scăzut al oxigenului din apă

Citeste si: O jucătoare participantă la turneul de la Palermo, testată pozitiv cu Covid-19

„Au fost prelevate şi ieri şi astăzi probe, în vederea efectuării de analize de laborator. În acelaşi timp, s-a acţionat pentru îndepărtarea peştilor morţi”, a afirmat prefectul Iaşiului, Marian Grigoraş.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, primele rezultate de laborator arată un nivel scăzut al oxigenului din apă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât de sigură este vacanța pe litoralul românesc. Recomandările medicilor

„Având în vedere precipitaţiile înregistrate în cursul zilei de 30.07.2020, produse local cu intensitate mai mare, urmate de scăderea bruscă a temperaturii, coroborat cu valorile reduse ale oxigenului din apă, au condus la înregistrarea locală a  mortalitaţii piscicole”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad,

Andreea Poenaru.

Apariţia peştilor morţi pe cele două râuri a fost semnalată pe Facebook de ieşeanul Silviu Gurlui, profesor universitar la Facultatea de Fizică.

„Apa e neagră. Malurile sunt albe cu peşti morţi. Dezastru ecologic. Bahluiul miroase şi poartă mai la vale, spre Jijia, peştii morţi, gunoaie, lucruri încă neidentificate. Apoi se varsă în Jijia. După ce se amestecă, alţi peşti la vale pe ambele maluri zac.

Miros puternic de hoit. Mai la vale de un pod, 10-15 oameni culeg peştii mai mari în saci. Chem autorităţile să ia măsurile ce se impun. Înţeleg că anul trecut, s-ar fi întâmplat ceva asemănător”, a scris Silviu Gurlui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si