Incredibil ce au încercat să facă șase cetățeni indieni pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok! În cele din urmă ei au fost arestați, după ce oamenii legii au găsit în bagajele lor 87 de animale protejate.

Animale aeroport Thailanda

Imagine cu reptilele găsite în bagaje pe aeroportul din Thailanda.

[Sursa foto: Thailand's Customs Department]

Citește și: Incendiu uriaş lângă un stadion din Southampton, Marea Britanie. Meciul a fost compromis

Ce animale au fost găsite în bagaje și unde urmau să ajungă?

Acestea urmau să fie vândute. Destinația animalelor sălbatice, toate înscrise în registrul speciilor protejate de CITES era Mumbai. Acest incident subliniază lupta continuă împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice, evidențiind efortul internațional necesar pentru a reduce astfel de activități, informează BNN.

Totul a fost descoperit, atunci când razele X au detectat mai multe nereguli la cele opt bagaje. Examinarea detaliată a dezvăluit o menajerie de animale sălbatice, de la reptile la mamifere, ceea ce a declanșat o acțiune imediată din partea autorităților aeroportuare. Persoanele implicate în această operațiune au fost identificate, ceea ce a dus la arestarea lor și la confiscarea ulterioară a animalelor. Printre animalele salvate se numărau 29 de șopârle, 21 de șerpi, 15 păsări și mai multe mamifere, ceea ce evidențiază diversitatea speciilor vizate de contrabandiști. Fotografiile publicate de departament arătau și un panda roșu, o specie pe cale de dispariție ieșind dintr-un coș de răchită și un papagal închis într-un recipient de plastic cu găuri.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Animale aeroport Thailanda

Imagini cu animalele găsite în bagaje pe aeroportul din Thailanda.

[Sursa foto: Thailand's Customs Department]

Citește și: Actriță din UK, sfârșit cumplit după un diagnostic greșit: ”Acesta este cel mai mare regret al vieții mele”

Mai departe, animalele confiscate au fost duse în grija Departamentului pentru Resurse Naturale, Conservarea Faunei Sălbatice și a Plantelor (DNP), unde vor fi supuse reabilitării în speranța unei eventuale reintegrări în habitatele lor naturale. 

Acum, pe numele vinovaților există mai multe acuzații, precum contrabandă cu animale sălbatice, încălcări ale controlului bolilor animalelor, ale legilor privind pescuitul și evaziune vamală. Pe măsură ce eforturile de combatere a acestui comerț ilegal se intensifică, se speră că astfel de incidente vor deveni mai puțin frecvente, contribuind la conservarea biodiversității globale și la protejarea speciilor pe cale de dispariție pentru generațiile viitoare. 

Luna trecută, un mongol a fost arestat pe același aeroport pentru că a încercat să scoată din regat dragoni Komodo, pitoni și două duzini de pești vii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si