In articol:
Varza, broccoli şi varza de Bruxelles ajută la prevenirea bolilor vaselor de sânge. Conform unui studiu recent, o dietă bogată în legume crucifere este legată de o probabilitate mai mică de acumulare extinsă de calciu în aortă.
Într-un studiu care a implicat Universitatea din Australia de Vest şi Universitatea Edith Cowan, cercetătorii au descoperit că un consum de legume crucifere protejează femeile în vârstă de bolile vaselor de sânge.
Citeste si: Atenționarea medicilor: NU mai mâncaţi SFECLĂ ROȘIE dacă suferiți de aceste boli!
Dieta cu broccoli te scapă de bolile vaselor de sânge
Rezultatele au fost publicate în revista engleză „British Journal of Nutrition”, potrivit Rador. Studiul oferă informații valoroase despre modul în care legumele crucifere ar putea ajuta la menținerea sănătății arteriale și, în cele din urmă, a inimii.
Citeste si: O icoană cu Fecioara Maria și Pruncul din județul Alba a început să lăcrimeze- VIDEO
Consumul mai mare de legume crucifere – cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și varza – a fost asociat cu boli ale vaselor de sânge mai puțin severe.
Efectul protector al legumelor crucifere
Boala vaselor de sânge afectează arterele și venele și poate reduce fluxul de sânge în organism. Această scădere a fluxului de sânge se datorează de obicei acumulării de depozite de grăsimi și calciu pe pereții interiori ai vaselor de sânge.
Astfel de acumulări sunt principala cauză a unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral.
Citeste si: VIDEO- La un pas de moarte. Polițist pe motocicletă, lovit intenționat de o șoferiță
Efectul protector al legumelor crucifere a fost confirmat de oamenii de ştiinţă. „În studiile noastre anterioare, am descoperit că persoanele care au consumat aceste legume au un risc mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare clinice, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral, dar nu eram siguri de ce”, a explicat autorul studiului dr. Lauren Blekkenhorst, într-un comunicat de presă.
Rezultatele noului studiu oferă o perspectivă asupra mecanismelor posibile care joacă un rol important în acest sens.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Am descoperit acum că femeile în vârstă care consumă cantități mai mari de legume crucifere în fiecare zi sunt mai puțin susceptibile să aibă o calcificare extinsă a aortei”, a adăugat expertul. O componentă specială a legumelor crucifere este vitamina K. Ea poate fi implicată în inhibarea procesului de calcifiere a vaselor de sânge.
„Atunci când femeile care au participat la studiu au consumat peste 45 de grame de legume crucifere pe zi, riscul depunerilor mari de calciu care se acumulează în aorta lor a scăzut cu 46 la sută, în comparație cu femeile care au mâncat zilnic puține sau deloc legume crucifere”, a mai spus dr. Blekkenhorst.
Grupul de cercetare recomandă să se consume zilnic o varietate de legume, pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.