In articol:
- Calorifere abia dezmorțite și duș la lighean și ibric. calorifere abia dezmorțite și duș la lighean și ibric
- Bucureștenii vor fapte, nu promisiuni
- Ce a realicat Nicușor Dan până acum
- Probleme tehnice la accesarea documentației
Deși ar trebui pusă în funcțiune peste aproximativ 3 luni, centrala provizorie de termoficare pe care Nicușor Dan a promis că o va înființa, în acest an, în zona Titan, există,
Calorifere abia dezmorțite și duș la lighean și ibric. calorifere abia dezmorțite și duș la lighean și ibric
Iarna trecută, locuitorii din estul Bucureștiului, au suferit din cauza absenței căldurii și apei calde.
Termoenergetica SA a explicat atunci că încearcă să le rezolve oamenilor problemele.
Probleme au apărut încă din 2014 când a fost desființată centrala electrică de termoficare, CET Titan.
În prezent apa caldă este adusă prin rețeaua de conducte magistrale din subteranele Bucureștiulu i, de la CET Sud, aflat la mare distanță. Din cauza distanței și existnța unor conducte vechi și găurite, apa fierbinte ajunge de la CET Sud în estul Capitalei, rece.
Bucureștenii vor fapte, nu promisiuni
În primăvară, Primarul general al Capitalei a anunțat, că are o soluție salvatoare pentru iarna viitoare. Nicușor Dan a spus că Primăria Capitalei- prin compania municipală Termoenergetica SA- va amplasa pe locul fostei CET Titan o centrală provizorie de termoficare.
Unul din motivele pentru care centrala nu este gata, ar fi că terenul pe care urmează să fie amplasată nu e al Primăriei Capitalei, ci al unei societăți numite Titan Power SA.
Această societate intenționează să construiască tot o centrală de termoficare, dar nu una provizorie, ci una permanentă. Însă proiectul este abia în faza documentației pentru licitații.
Ce a realicat Nicușor Dan până acum
Nicușor Dan a promis centrala provizorie la începutul lunii martie. Nicușor Dan a promis centrala provizorie la începutul lunii martie.
Fostul directorul general al Termoenergetica SA, Alexandru Burghiu, a declarat, trei luni mai târziu, că la nivelul companiei a fost întocmit un caiet de sarcini pentru lansarea licitației.
La jumătatea lui iunie, lui Burghiu i-a expirat mandatul de director general, iar conducerea Termoenergetica a fost preluată, interimar, de directorul adjunct Adrian Gîtlan.
Iar pe 24 iunie, Consiliul de Administrație al Termoenergetica l-a ales director general pe Claudiu Crețu (fostul administrator special al ELCEN). Cu toate astea, licitația nu a început încă.
În schimb, pe 4 august, Termoenergetica SA a lansat o procedură de consultare publică cu privire la documentația pe care vrea să o folosească la viitoarea licitație.
Probleme tehnice la accesarea documentației
Termoenergetica SA a încercat să consulte documentația pusă la dispoziție în Sicap. Din păcate, documentele nu se deschid.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Responsabilii au cerut părerea unor specialiști în IT, dar și a unor persoane care folosesc în mod curent Sicap. Cu toții au fost de acord că documentația nu poate fi accesată.
Din totalul de 954 de km de conductă magistrală, s-au înlocuit doar vreo 100 de kilometri, între 1998 și 2003. Din totalul de 954 de km de conductă magistrală, s-au înlocuit doar vreo 100 de kilometri, între 1998 și 2003.
Așa s-a trezit Bucureștiul cu aproximativ 80% dintre conductele magistrale învechite peste măsură, pline de găuri și gata să pocnească din moment în moment.
Rămâne de văzut dacă centrala lui Nicușor Dan va fi finalizată în 3 luni așa cum a promis în primăvară.