După aproape 2 ani de la debutul pandemiei, sute de persoane se perindă zilnic prin fața unităților spitalicești. Unii pentru a-i aproviziona pe cei dragi internați în spital cu cele trebuincioase, alții doar pentru a afla vești de la medici. Oricum, nici unii, nici ceilalți nu au voie să calce pragul spitalului.

Spitalele păstrează restricționarea accesului persoanelor aparținătoare

Pe hârtie s-a renunțat la toate restricțiile, în schimb în practică, spitalele păstrează încă restricționarea accesului persoanelor aparținătoare unui pacient în unitatea spitalicească.

Iar motivul este unul singur, și anume siguranța pacienților internați.

Citeste si: Distribuția pastilelor de iod a fost amânată. Alexandru Rafila s-a răzgândit și pregătește o campanie de informare

Corina Ivancea, medic specialist chirurgie generală: "De la începutul stării de alertă, aparținătorii nu au avut voie în spital, deși au fost oprite restricțiile, tot nu au voie în spital, încercăm să limităm cât mai mult contactul pacienților internați cu aparținătorii, deoarece în continuare sunt destul de multe cazuri de infectare cu SARS-COV2. Este un număr redus de bacterii atât ale infecției SARS, cât și restul bacteriilor care sunt purtătoare, pe încălțăminte, pe mâini și orice contact sau orice expunere este în defavoarea pacientului."

Nu toată lumea înțelege situația

Totuși, nu mulți sunt cei care înțeleg situația.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"E greu cum? Foarte greu! Așa vorbeam cu ea, o vedeam, o întrebam cum se simte!"

Citeste si: Accident cu 7 mașini pe DN1, la ieșirea din București

Alții în schimb văd această măsură de protecție drept normalitate.

Citeste si: Un copil de 4 ani s-a înecat într-un bazin cu insecticid. Medicii îl resuscitează

"Ce vrei asta e. Nu putem să intrăm toată lumea poate cu alte probleme, cu alți viruși. După ce că sunt vai de capul lor, nu putem să-i contaminăm și mai rău!"

În orice situație, reprezentanții spitalelor recunosc că cel puțin momentan nu iau în calcul renunțarea la această măsură.

Citeste si: Accident pe DN 1, patru persoane fiind rănite. Traficul este oprit

Iar în cazul în care s-ar vorbi totuși despre acest lucru, atunci protocolul va fi unul cu mult mai drastic, astfel că nimeni nu va intra fără echipament corespunzător.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si