Cazul a avut loc in urma cu opt ani, in anul 2009, atunci cand medicul obstetrician Valentina Dinu i-ar fi aplicat un tratament eronat unei nou nascute, tratament care a dus la paralizia completa a micutei. Pe langa asta, fata nici nu poate sa vada sau sa vorbeasca.

Parintii micutei, Marius si Ecaterina Uzea, au depus o plangere penala pe numele medicului si au

cerut o despagubire si Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cazul a fost intregistrat la Parchet si ancheta a fost finalizata in 2014, iar dosarul a fost trimis in judecata in ianuarie 2015. Conform procesului a reiesit ca medicul Valentina Dinu se face vinovata de comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

In vara anului 2016, medicul Valentina Dinu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, iar Spitalul obligat sa ii plateasca familiei Uzea despagubiri de peste un milion de euro.

Sentinta definitica a fost data la Bucuresti de catre Curtea de Apel. Pe langa banii pe care trebuie sa ii plateasca spitalul, medicul Valentina Dinu a primit o amenda penala de 20.000 de lei. "Este o situatie foarte incurcata, mai ales ca nu avem bani pentru asa ceva.

Vom analiza toate aspectele sa vedem cum vom plati", a declarat Mariana Iancu, managerul interimar al Spitalului Judetean de Urgenta din Slobozia, noteaza cei de la adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si