Intr-o prima faza, gospodarii primesc de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judeteana – in judetul de domiciliu – un proces-verbal de ucidere a porcilor infestati si o fisa de evaluare. Ulterior, potrivit proiectului normativ, beneficiarii depun la Directiile pentru Agricultura judetene (respectiv, dupa caz, a municipiului Bucuresti) o cerere de plata a ajutorului de stat, insotita de urmatoarele documente justificative:

a) copie de pe procesul verbal de ucidere, obtinuta de la DSVSA judeteana;
b) copie de pe fisa de evaluare, obtinuta de la DSVSA judeteana;
c) copie de pe cartea de identitate;

d) dovada cont bancar.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Cererile de plata se depun lunar, incepand cu luna octombrie a anului 2018, dar nu mai devreme de primirea Deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. Ultima luna de depunere a cererilor de plata este luna octombrie a anului 2020.

Plata ajutorului se realizeaza in termen de 30 de zile pentru cererile de plata depuse in luna anterioara. Prin exceptie, plata ajutorului pentru cererile de plata depuse in luna decembrie, se realizeaza pana in data de 10 martie, inclusiv", mentioneaza initiatorii proiectului.

Potrivit viitorului normativ, beneficiari ajutorului de stat sunt "crescatorii de porci – persoane fizice – ale caror animale nu au ajuns la greutatea standard de abatorizare, respectiv 110 kg, si care beneficiaza de sprijin in baza Hotararii Guvernului nr.

1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu 1 ianuarie 2018".

Sursa: cancan.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si