Close sidebar
Close sidebar

Despagubiri pentru pesta porcina: ce pasi trebuie sa urmati pentru a obtine banii cuveniti!

Pentru a obtine despagubirile cuvenite, poprietarii gospodariilor afectate de pesta porcina se vor adresa Directiilor Agricole judetene, unde vor depune documentatia eliberata de DSVSA, iar despagubirea se va calcula in functie de greutatea standard de 110 kg, arata un proiect normativ lansat joi.

M.C.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Intr-o prima faza, gospodarii primesc de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judeteana – in judetul de domiciliu – un proces-verbal de ucidere a porcilor infestati si o fisa de evaluare. Ulterior, potrivit proiectului normativ, beneficiarii depun la Directiile pentru Agricultura judetene (respectiv, dupa caz, a municipiului Bucuresti) o cerere de plata a ajutorului de stat, insotita de urmatoarele documente justificative:

a) copie de pe procesul verbal de ucidere, obtinuta de la DSVSA judeteana;
b) copie de pe fisa de evaluare, obtinuta de la DSVSA judeteana;
c) copie de pe cartea de identitate;
d) dovada cont bancar.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Cererile de plata se depun lunar, incepand cu luna octombrie a anului 2018, dar nu mai devreme de primirea Deciziei Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat. Ultima luna de depunere a cererilor de plata este luna octombrie a anului 2020. Plata ajutorului se realizeaza in termen de 30 de zile pentru cererile de plata depuse in luna anterioara. Prin exceptie, plata ajutorului pentru cererile de plata depuse in luna decembrie, se realizeaza pana in data de 10 martie, inclusiv", mentioneaza initiatorii proiectului.

Potrivit viitorului normativ, beneficiari ajutorului de stat sunt "crescatorii de porci – persoane fizice – ale caror animale nu au ajuns la greutatea standard de abatorizare, respectiv 110 kg, si care beneficiaza de sprijin in baza Hotararii Guvernului nr. 1214/2009 privind metodologia pentru stabilirea şi plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale taiate, ucise sau altfel afectate in vederea lichidarii rapide a focarelor de boli transmisibile ale animalelor, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu 1 ianuarie 2018".

Sursa: cancan.ro 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI