Potrivit Ministerului Educatiei, Mircea Ciprian Bonciocat de la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti, medaliat cu aur la editiile din 2016 si 2017 ale Balcaniadei, si-a reeditat performanta, obtinand inca o data punctaj maxim (40 de puncte). Acelasi punctaj a fost reusit si de Edis Memis de la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta, de Mihnea Gabriel Doica, laureat cu argint, anul trecut si de Leon-Roland Balan-Tribus, ambii elevi la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, toti trei medaliati, de asemenea, cu aur.

Medaliile de bronz si argint au revenit lui Sergiu-Ionut Novac de la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj si lui Ioan-Andrei Nicolae de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti. In clasamentul neoficial pe medalii, Romania a ocupat locul 1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Universitatea din Bucuresti- Facultatea de Matematica si Informatica.

La editia din acest an a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari (11 cu statut permanent si 6 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum sase elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei.

Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si