Close sidebar
Close sidebar

Despre ei putini vorbesc! Elevii romani au cucerit sase medalii, patru de aur si doua de argint, la Olimpiada Balcanica de Matematica! Respect!

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut sase medalii - patru de aur si doua de argint - la a XXXV-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, care se desfasoara in perioada 7-12 mai la Belgrad.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit Ministerului Educatiei, Mircea Ciprian Bonciocat de la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti, medaliat cu aur la editiile din 2016 si 2017 ale Balcaniadei, si-a reeditat performanta, obtinand inca o data punctaj maxim (40 de puncte). Acelasi punctaj a fost reusit si de Edis Memis de la Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta, de Mihnea Gabriel Doica, laureat cu argint, anul trecut si de Leon-Roland Balan-Tribus, ambii elevi la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, toti trei medaliati, de asemenea, cu aur.

Medaliile de bronz si argint au revenit lui Sergiu-Ionut Novac de la Colegiul National "C. Brediceanu" din Lugoj si lui Ioan-Andrei Nicolae de la Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti. In clasamentul neoficial pe medalii, Romania a ocupat locul 1.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe de la Universitatea din Bucuresti- Facultatea de Matematica si Informatica.

La editia din acest an a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari (11 cu statut permanent si 6 cu statut de invitat).

Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa inscrie in concurs o echipa formata din maximum sase elevi din invatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI