Litoralul rămâne destinaţia preferată a românilor în minivacanţa de Sfânta Maria, însă sunt şi turişti care aleg zone mai liniştite, aflate în natură, satele tradiţionale româneşti, staţiunile balneare sau cele montane. Iată și alte sugestii pe care ți le oferim!

Sibiu

O altă destinație pentru minivacanța de Sfânta Maria este Sibiu. Orașul este cunoscut pentru clădirile din centrul său, precum și pentru Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Catedrala din Sibiu și Podul Minciunilor.

Sighișoara

Cei care vor să petreacă acest weekend prelungit departe de casă, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România, pot merge în Sighișoara. În acest oraș, turiștii se pot plimba pe străduțele medievale și pot vizita mai multe atracții, precum: Turnul cu Ceas, Piața Cetății, Turnul Fierarilor, al Cizmarilor, al Croitorilor, al Cojocarilor, al Măcelarilor sau Scara acoperită, numită și Scara școlarilor.

Cazanele Dunării

Destinația se află în județul Mehedinți, iar o plimbare cu barca pe Dunăre este ideală pentru o zi de vară. Cazanele Dunării sunt incluse în Parcul Național Porțile de Fier și reprezintă una dintre cele mai impresionante zone din  Defileul Dunării. 

Citeste si: Concediu, prilej de...ceartă

Cazanele Mici au o lungime de 3 km și Cazanele Mari cu o lungime de 4 km oferă vizitatorilor imagini naturale spectaculoase.

Aici, turiștii pot vedea Statuia lui Decebal care a fost construită în condiții dificile, Mănăstirea Mraconia, aflată chiar pe malul Dunării, dar și Peșterile Veterani și Ponicova.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Începe minivacanța de Sf. Maria

Întreaga panoramă poate fi văzută cu o drumeție pe Ciucaru Mare.

Mocănița din Maramureș

Dacă doriți o călătorie înapoi în timp trebuie să ajungeți în Vișeu de Sus, locul de unde pornește trenul cu aburi spre trecut. Călătoria durează mai bine de 4 ore, distanța fiind de aproape 43 de kilometri, la cere se adaugă și oprirea din stația Paltin.

Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița

Situat în județul Caraș Severin parcul este o frumusețe sălbatică aflată în sudul Munților Aninei, cu zone deosebite, pline de povești și legende. Tot în această zonă se află și Cascada Bigăr care atrage turiști și după prăbușire.

Lacul și stațiunea Colibița

Este un loc perfect de relaxare în județul Bistrița Năsăud. Lacul de acumulare artificial îmbină perfect zonele de munte și de mare.

Constanța

Marea este întotdeauna o locație excelentă unde puteți pleca într-o mini vacanță. În plus, vremea de afară este favorabilă acestei mini-vacanțe. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024- radioimpuls.ro

Citeste si: Calendar ortodox 15 august 2022: Adormirea Maicii Domnului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si