Destinațiile de vacanță au introdus noi taxe de turism în 2024! Cât trebuie să scoată din buzunar românii?
Românii care își planifică vacanțele trebuie să se informeze foarte bine înainte, deoarece multe destinații au introdus taxe suplimentare.
Multe dintre destinațiile de vis preferate de români au ajuns să coste mai mult! Anul 2024 a venit cu noi taxe de turism, ca măsură de combatere a turismului excesiv.
Așadar, pentru locurile inedite pe care își doresc cu tot dinadinsul să le viziteze, românii trebuie să scoată de buzunar sume puțin mai mari față de anul trecut.
De exemplu, în Barcelona taxa se va majora începând cu data de 1 aprilie 2024 la 3,25 euro. Taxa se aplică vizitatorilor care se cazează în unitățile de cazare turistice oficiale. Consiliul a declarat că încasările vor fi folosite pentru a finanța infrastructura orașului, inclusiv pentru îmbunătățirea drumurilor, a serviciilor de autobuz și a scărilor rulante, scrie euronews.travel.
Taxa fusese deja majorată cu un an în urmă la 2,75 euro.
Veneția este o altă țară pentru care turiștii vor trebui să plătească bani în plus. Statul a decis o taxă de 5 euro pentru a intra în weekendurile de vârf și în alte zile între aprilie și jumătatea lunii iulie – 29 de zile în total. Cu ajutorul acestor venituri obținute din taxa de intrare vor i plătite întreținerea, curățenia și reducerea costurilor de trai.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, în Viena sau Salzburg, veți plăti 3,02% în plus la nota de plată a hotelului, de persoană, iar în Belgia taxa este de aproximativ 7,50 euro. În Franța tarifele variază de la 0,20 euro la aproximativ 4 euro de persoană, pe noapte, iar în Grecia prețul este asemănător.
Totodată, în Italia taxele pornesc de la 1 euro și pot ajunge până la 7 euro, în funcție de orașe.În Bali, turiștii trebuie să plătească o taxă pentru a intra în țară, respectiv 150.000 IDR (8,80 euro). Aceasta trebuie achitată la ghișeele speciale de la Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Bali și are drept scop conservarea mediului, a culturii și îmbunătățirea calității vieții.
În Thailanda, încă din anul 2022 trebuia să fie introdusă o taxă de aproximativ 8 euro, lucru care a fost amânat. Și în Insulele Caraibe taxele variază de la 13 euro în Bahamas la 45 de euro în Antigua și Barbuda.
Noua Zeelandă are cea mai mare taxă, de 35 de dolari neozeelandezi, adică aproximativ 21 de euro.