Cei doi români au ajuns în urmă cu câteva luni cu copilul de urgență la spital. Bebelușul avea diverse răni, iar autoritățile olandeze au considerat că părinții au fost cei care le-au provocat. Așa au rămas cei doi fără drepturi asupra propriului copil și au fost trimiși în arest preventiv. 

Deputatul liberal Robert Sighiartău a reamintit de cazul familiei de români din Danemarca. După ce au petrecut două luni în spatele gratiilor, pe nedrept, celor doi români li s-a făcut dreptate.

Citește și: Noi detalii din ancheta fraților Tate: fetele ar fi fost obligate să lucreze 12 ore la videochat, cu o pauză de 5 minute

Robert Sighiartău a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu o pagină dintr-un ziar danez, în care apare cuplul de români, împreună cu băiețelul lor. Deputatul a scris:

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

„Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde doi cetățeni români, părinți tineri erau acuzați că au provocat ,,sindromul bebelușului scuturat” propriului copil? Foarte mulți îmi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez să greșească. Ei bine.. Sorana și Ionuț au primit zilele acestea și scrisoarea oficială din partea statului danez conform faptului că sunt NEVINOVAȚI de toate acuzațiile care li s-au adus.

Din nefericire, Mati a stat șase luni fără părinți și ei doi au stat în închisoare două luni pe nedrept. Adevărul în final.. învinge, învinge minciuna. Statul danez va trebui să plătească pentru această drama. Și nu e singura..”

Povestea tragică a Soranei și a lui Ionuț. Cum le-a fost luat copilul de autoritățile din Danemarca 

Sorana și Ionuţ Rotundu au ajuns în spatele gratiilor, în penitenciare diferite.

Băiețelul lor, în vârstă de aproape o lună, a fost luat de către autoritatea Kommuner fără nicio explicaţie şi refuzând a oferi orice informaţie familiei de români despre starea de sănătate a copilului sau locul în care s-ar putea afla acesta. 

Cuplul era stabilit de doi ani în Danemarca, în momentul în care a fost arestat, din cauză că Mathias, bebelușul lor, a ajuns la spitalul din Odense cu hemoragie craniană. 

Citește și: Un tânăr de 19 ani a făcut prăpăd după ce s-a urcat drogat la volan. Două persoane, printre care și un copil de 2 ani, au ajuns la spital

„Părinții au fost arestați preventiv, timp de patru săptămâni. Cazul e sub investigație”, a transmis la aceea vreme Christina Bork Hansen, de la Poliția din Iutlanda de Sud-Est, pentru publicația daneză Berlingske Tidende.

Citeste si: Tavi Clonda, schimbare radicală de look. Ce tunsoare a ales artistul și care a fost reacția familiei. “Am ajuns acasă alt om, să vedem ce zic.”- kfetele.ro

Citeste si: Pierdere imensă în muzica românească. Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a murit- radioimpuls.ro

Băiețelul familiei Rotundu s-a născut pe data de 26 decembrie 2021 și a fost internat în data de 31 ianuarie 2022, la Spitalul Universitar Odense, cu  „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a

craniului și hemoragie cerebrală”. Părinții au fost suspectați că i-ar fi provocat rănile copilului, în ciuda declarațiilor lor. Abia la un an distanță, familia de români a primit din partea statului danez confirmarea de nevinovăție.

Citește și: Cristina a fost găsită fără suflare împreună cu câinii ei. Românca de 50 de ani a murit înghețată, pe o stradă din Italia


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si