Vizitei oficiale a soților Ceaușescu în Marea Britanie i-a fost dedicat un întreg capitol într-o carte publicată recent de unul dintre biografii Casei Regale Britanice. Oficialul a dezvăluit cum Regina Elisabeta a II-a, a fost avertizată în urmă cu 40 de ani de către președintele Franței să își pună bunurile personale de o parte în momentul în care delegația din România va ajunge la palatul britanic.  

Robert Hardman, autorul cărții menționate anterior, a dezvăluit cum pregătirile pentru vizita oficială au început cu un raport efectuat chiar de Ambasadorul Marii Britanii în România pentru Regină.

Nicolae Ceaușescu a fost portretizat, în adevăratul sens al cuvântului, drept un dictator înrăit. Soția sa a fost prezentată ca o femeie extraordinar de rea, iar copiii cuplului drept niște incapabili. Potrivit acestui raport, Elisabeta a II-a și-a creat prima impresie cel care, în urmă cu 40 de ani, se afla la conducerea României. 

Citeste si: Elisabeta a II-a, o suverană ce avea mereu replicile la ea. Care sunt cele mai amuzante răspunsuri ale reginei Marii Britanii

Mai mult, chiar înaintea vizitei care a avut loc în luna iunie a anului 1978, monarhul britanic a primit un telefon de la președintele Franței care i-a dezvăluit cum a decurs vizita delegației române în Franța. Conform acestuia, românii ar fi plecat cu absolut tot ceea ce putea fi deșurubat, inclusiv vaze, lămpi, scrumiere sau obiecte de toaletă. Acesta este motivul pentru care, din Apartamentul Belgian unde au fost cazați Elena și Nicolae Ceaușescu, au fost luate toate periile de argint, la comanda Reginei, notează jurnaliștii de la  Digi24.ro.

Cum i-a evitat regina Elisabeta a II-a pe soții Ceaușescu? S-a ascuns într-un tufiș pentru a scăpa de liderul comunist

În documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals, Robert Hardman, jurnalist și fostul secretar de externe, Lord David Owen, și-au amintit că într-o zi, în timpul vizitei, regina Elisabeta a II-a a avut o reacție ciudată la întâlnirea cu soții Ceaușescu, în timp ce își scotea câinii la plimbare. 

 

„Odată i-a povestit unui oaspete de prânz care, la rândul său, mi-a povestit și mie de ocazia în care soții Ceaușescu erau cazați acolo. Totul s-a întâmplat într-o dimineață când ea și-a scos câinii la o plimbare în grădina Palatului”, a declarat Hardman, conform insider.com. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul Bran, în doliu. Steagul negru a fost ridicat după moartea reginei Elisabeta a II-a

Jurnalistul a dezvăluit că monarhului britanic i-a venit o idee când a văzut cuplul apropriindu-se de aceasta. Conform lui Hardman, Regina s-a gândit „Chiar nu pot să vorbesc cu ei acum”.  

„Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, Regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-și evita propriii oaspeți”.  Lordul Owen a râs în timp ce a descris întâlnirea Reginei cu soții Ceaușescu în documentar.

„Regina suportă tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea”, a mărturisit el.  

„Ea a spus destul de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a adăugat fostul ministru de Externe râzând. 

Citeste si: Joe Biden anunță că va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Când are loc înmormântarea

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În momentul în care Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra.  

Soții Ceaușescu și cuplul regal au mers apoi la Palatul Buckingham într-o trăsură deschisă. 

Citeste si: Charles al III-lea va fi proclamat azi Rege al Marii Britanii. Premieră istorică în Anglia: Evenimentul va fi transmis în direct la TV


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si