"Fratii din Toulouse" Asa i-ar fi numit barbatul din Arges convertit la islam pe indivizii din Franta cu care ar fi pus la cale un atac terorist, potrivit procurorilor.

Ar fi vorba de mai multi cetateni arabi, care i-ar fi cerut romanului sa culeaga informatii cat mai precise despre bazele militare din Romania, unde sunt dislocate forte si mijloace de interventie ale armatei americane, respectiv Olt si Constanta.

Anchetatorii noteaza ca, inainte sa plece in Franta, de fiecare data, dadea o raita in jurul bazei americane de la Mihail Kogalniceanu, ca sa vada cum e ingradita. Mai mult, in interceptari, ar fi spus ca aici ar urma sa fie "iadul pe pamant".

In fata magistratilor care l-au bagat in arest preventiv,  Ibrahim a negat totul si a spus ca altul ar fi fost motivul vizitei sale la Constanta si ca ar fi cazut prada unei inscenari.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Declarantul a precizat ca motivul deplasarii sale la Constanta a fost acela de a colecta fonduri pentru construirea unei moschei in Pitesti, iar Husseyn l-a transportat si, intrucat el nu cunostea judetul Constanta, l-a plimbat prin zone necunoscute, posibil si in zona aeroportului, pentru ca apoi sa declare impotriva sa", se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel.

IBRAHIM, SPAIMA METROULUI PARIZIAN?

Tot procurorii spun ca, in repetate randuri, romanul suspectat de terorism ar fi provocat panica la metrou in Franta, strigand "Allah akbar!" si spunea ca isi va da viata pentru Islam.

Scenele le-ar fi povestit chiar el unor apropiati, potrivit interceptarilor care dateaza din 2015: "M -am imbracat bine… Cum ma imbrac eu… Ca musulmanii… Si, cand am iesit din metrou, am strigat tare: Allah akbar! Toti s-au lasat in jos asa, sa mor daca te mint… Zic, eu daca as apuca intr-un tren cu bombe, si numai bombe, numai d-alea sar in aer(...) Mor si ma duc in paradis!

" Nu m-am speriat. Stiti de ce nu m-am speriat? Inainte, cand a plecat de acasa... bea, fuma, fura, facea rele. A facut puscarie pentru furt si cand m-am dus acolo l-am gasit schimbat total. Nu mai bea, nu mai fuma. Era alt om", povesteste mama lui.

Cand l-au incoltit mascatii si l-au bagat dupa gratii, procurorii au luat din casa saracacioasa din Arges, printre altele, costumul cu care se imbraca, covorul pe care se ruga, dar si Coranul.

Romanul a contestat decizia magistratilor de a-l aresta preventiv. Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa dea un verdict la sfarsitul saptamanii viitoare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si