Florin Busuioc a trecut pe lângă moarte în urmă cu câteva zile şi cu puţin noroc nu va mai trece mult până când îl vom revedea la rubrica Meteo. Puţină lume ştie însă că Busuioc şi-a început cariera aruncând cărbune într-un cuptor.
Florin Busuioc s-a născut în Hunedoara şi este de profesie operator chimist. Înainte să plece în armată, a lucrat la Combinatul Siderurgic din localitate, fiind încadrat ”cocsar”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

”În Hunedoara trăiam şi 30.000 oameni din 60.000 lucrau la Combinatul Siderurgic şi a atunci a fost firesc să lucrez acolo. Bizareria este alta: aveam calificare de oprator chimist şi am aflat abia când m-am angajat la Combinat ce înseamnă de fapt această calificare. Opreatorul chimist este acea persoană calificată care cu lopata ia cărbunele şi îl aruncă în cuptor pentru a se crea acel ingredient esenţial pentru oţel care se numeşte cox.

Asta făceam acolo. Am stat vreo două săptămâni, după care am devenit pictorul unităţii şi m-am ocupat de aceleaşi lozinci”, a spus Florin Busuioc cu câţiva ani în urmă.

Aceasta nu a fost singura slujbă complicată pe care Busu a avut-o înainte să ajungă la Meteo. El a lucrat o perioadă şi ca ”decorator de vitrine” la Cooperativa Meşteşugărească. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si