La ieşirea de la audieri, avocatul uneia dintre asistente a făcut declaraţii. El a spus că din punctul asistentelor de vedere totul a decurs normal.

„Anchetatorii vor să lămurească situaţia de fapt, ce s-a întâmplat şi cu asta să termine. Ştim şi noi ce ştiţi ce dumneavoastră. Din punctul dânsei de vedere, totul a decurs normal. Nu (a existat vreun semn că s-ar fi simţit rău copilul -n.r.).

După operaţie, nu ştim noi pentru că a fost pe altă secţie, nu pe secţia pe care o reprezint eu. A dat declaraţie de martor, nu vă pot spune mai multe„, a declarat avocatul uneia dintre asistente.

De cealaltă parte, avocatul părinţilor copilului decedat spune că există probe care vor conduce la aflarea adevărului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Am înţeles că asistentele au spus că nu au văzut nimic, că nu au observat nimic. În ciuda declaraţiilor lor, există probe care vor conduce la aflşare adevărului în mod indubitabil. Efectiv, pacienţii erau transportaţi în braţe, cu liftul cu care circula şi personalul, adică sunt anumite aspecte care vor fi lămurite de deplin de organul de urmărire penală. Nu, nu s-au constatat nereguli, când se vor pune cap la cap toate declaraţiile, toate filmările, se vor face toate analizele cu privire la probe, atunci se vor constata neregulile.

Eu totuşi aştept un punct de vedere de la spital dacă în prezent au sau nu acreditare, dacă puteau să facă acte de genul operaţiilor chirurgicale în condiţiile în care pe site apare expirată autorizaţia. Au fost audiate 3 asistente, toate din sala de operaţie, din blocul operator„, a spus Mariana Ştefan, avocata părinţilor copilului.

Cauza decesului copilului de un an şi opt luni, care a murit la clinica privată, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML). Copilul a murit după ce a operaţii de hernie inghinală. În acest caz, s-a autosesizat şi Colegiul Medicilor, care a demarat o anchetă.

Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din unităţile spitaliceşti de stat, însă că, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Copilul nu a mai putut fi salvat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si