Close sidebar
Close sidebar

Detalii șocante ale intervenției ratate de la Onești. Ce au spus șefii Poliției Române

Șefii Poliției Române au prezentat primele concluzii are raportului de control efectuat după intervenția eșuată a forțelor de ordine în cazul luării de ostatici de la Onești.

Andreea Bolocan,

Detalii de la intervenția eșuată de la Onești

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Printre factorii care au dus la eșecul operațiunii au fost enumerați modul de intervenție, maniera de documentare cu privire la autorul faptelor, angrenarea resurselor instituționale, coordonarea intervenției.

Inspectorul General al Poliției Române, Eduard Mirițescu și Florin Crăcea, adjunct al Inspectoratului General au făcut o serie de declarații importante din care reies detalii șocante în ceea ce privește intervenția ratată de la crima din Onești, unde au fost omorâți doi bărbați de către Gheorghe Moroșan.

„Doresc să adresez condoleanțe familiilor îndurerate și să cer scuze public în numele Poliției Române pentru modul de gestionare a evenimentului de către polițiștii implicați.

Cu siguranță nu-i mai putem aduce înapoi pe cei doi oameni. Important este să clairifcăm ce s-a întâmplat acolo și să luăm măsurile necesare, astfel încât acest tip de deznodământ să nu se mai înregistreze pe viitor", a declarat Eduard Mirițescu, Inspector General al Poliției Române.

Ce greșeli au făcut polițiștii din Bacău în cazul crimei de la Onești

Prima concluzie în cadrul gestionării sesizării, polițiștii din Bacău nu au documentat corespunzător autorul cu privire la existența antecedentelor penale, a dosarelor penale întocmite pe numele acestuia și nici referitor la amenințările

acestuia adresate anterior comiterii faptelor.

Citeste si: Informaţii de ultimă oră în cazul Valentinei Nica, fata incendiată din Buzău

Din verificările efectuate a reieșit că modul de relaționare între factorii de decizie care au gestionat evenimentul a fost unul defectuos, întrucât informațiile pe care le avea coordonatorul acțiunii nu au ajuns și la șeful echipei de intervenție sau la negociator. Negociatorul nu a fost informat despre dialogul telefonic al autorului cu operatorul 112.

Astfel, nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Gheorghe Moroșan

Din rapoartele polițiștilor, a rezultat că aceștia cunoșteau starea de pericol în care se aflau ostaticii. Polițiștii din Bacău aveau toate indiciile privind intervenția în acest caz”, a precizat Florentin Brăcea, adjunct al Inspectorului General.

Șeful operațiunii nu s-a deplasat la fața locului imediat

Acesta a precizat că deși avea datele, șeful operațiunii nu s-a deplasat la fața locului în vederea coordonării acțiunii. A ajuns în jurul orei 17.15.

Citeste si: Cei mai mari criminali din România. Ion Rîmaru nu este în top

“Nu au evaluat în mod corespunzător situația de risc. În ceea ce privește raportarea evenimentelor, s-a constat că la Poliția Bacău și Onești nu s-au respectat ordinele privind raportarea evenimentelor. Raportarea evenimentelor în scris a fost făcută la 19.03, deși trebuia făcut la maxim 2 ore de la sesizare. Datele transmise către IGPR au fost eronate, incomplete și cu întârziere.

Datele au fost că un bărbat fără antecedente penale și fără probleme psihice amenință două persoane, având în vedere pierderea litigiului privind proprietatea apartamentului. Avea antecedente violente. A depus multiple petiții care nu au fost tratate cu seriozitate.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

După mai multe verificări, a reieșit faptul că pe numele autorului au fost întocmite de-a lungul timpului mai multe dosare penale pentru fapte de violență, unul chiar în acest an. Iar din materiale se evidențiază că încă din 2020 erau suficiente elemente care să arate un potențial risc.

Totodată, nu au raportat în dinamică datele raportate în cursul zilei. Două vieți nevinovate au fost pierdute. Datele transmise la IPJ Bacău a fost că situația este stabilă. IPJ nu a transmis că au fost făcute mai multe apeluri la 112”, a mai spus adjucntul inspectorului general al Poliției Române.

Sursa: Digi24

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI