Detalii socante ies la iveala in ancheta privind revolutia din decembrie 1989. Procurorii sustin ca au existat trei incercari de lichidare a sotilor Ceausescu
Procurorii sustin ca nu a existat vid de putere, au fost trei incercari de lichidare a lui Ceausescu inainte de executie iar dezinformarile constante prin intermediul televiziunii au dus la psihoza terorista de la nivel national.
Noi probe in dosarul revolutiei scot la iveala detali incredibile.
Pentru exemplificare mentionam ca a fost identificata sursa sunetului cu efect de panica emis la data de 21 decembrie 1989 in timpul discursului lui Nicolae Ceausescu care a contribuit alaturi de alte elemente la dezorganizarea mitingului din piata Palatului si declansarea protestelor din Bucuresti!
Cercetarile au reliefat mecanismele dezinformarilor constante avand consecinte deosebit de grave lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii si mijloacelor militare de comunicatii astfel fiind instaurata la nivel national binecunoscuta psihoza terorista…
Dan Marin: Televiziunea este incercuita de acesti banditi de grupuri razlete! Televiziunea este in pericol. Cerem urgent armata sa intervina. Nu mai este timp de pierdut! Ostasi, folositi armele pe care le aveti in dotare fara a astepta neaparat aceasta dezlegare formala…
Parchetul Militar mai sustine si ca impotriva lui Nicolae Ceausescu au foat mai multe tentative de lichidare!
Pana la executia celor doi survenita la data de 25 decembrie 1989 au fost indentificate trei tentative de lichidare fizica a acestora.
Revolutionarii spun ca desi ancheta are loc la 28 de ani de la eveniment, tragerea la raspundere a vinovatilor nu este niciodata tardiva.
Teodor Maries, presedinte Asociatia 21 Decembrie: Frontul Salvarii Nationale si MApN au constituit acest Consiliu Superior Militar, care practic a coordonat intreaga diversiune din care au rezultat peste 1000 de morti si cateva mii de raniti, iar marea majoritate, daca ii sunam, inca raspund la telefon, deci inca sunt vii.
ADRIAN NASTASE: trebuie sa invatam din greseli, dar trebuie sa invatam si din lucrurile bune...nu
trebuie sa rescriem istoria, dupa 28 de ani, stand confortabil in fotolii.