Close sidebar
Close sidebar

Detinutul evadat din Penitenciarul Oradea a fost prins cu focuri de arma

Echipaje ale Penitenciarului, Politiei, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera il cauta pe bihoreanul Horvath Tibor, care, luni dimineata, a parasit gradina agrozootehnica a Penitenciarului Oradea, unde desfasura activitati lucrative fara supraveghere, el fiind clasificat in regim deschis. Evadatul are 22 de ani si a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare pentru talharie.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE: Tanarul Horvath Tibor, care a evadat, luni dimineata, din gradina agrozootehnica a Penitenciarului Oradea, a fost prins in jurul orei 13.30 pe raza comunei Bors de catre un echipaj de cautare mixt format din personal al Penitenciarului, Politiei si Jandarmilor.

Detinutul a opus rezistenta, iar un politist de frontiera a fost nevoit sa traga un foc de avertizare in aer.

"Luni, 11.09.2017, in jurul orei 07.30, s-a constatat ca detinutul Horvath Tibor, in varsta de 22 de ani, condamnat definitiv la 3 anI inchisoare pentru talharie, fara antecedente penale, a parasit un punct de lucru exterior de pe raza localitatii Oradea. Facem precizarea ca acesta era clasificat in regim deschis si desfasura activitati lucrative fara supraveghere", a transmis purtatoarea de cuvant a Penitenciarului, Adina Birda.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Pentru a-l prinde, organele de politie au blocat caile de acces pe posibilele directii de deplasare si s-au trimis echipe de cautare formate din personalul Penitenciarului, precum si cooperarea cu Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, Inspectoratul Judetean al Jandarmeriei  Bihor si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Bihor. 

"Mentionam ca parasirea fara autorizare a punctului de lucru, aflat in exteriorul locului de detinere, este asimilata infractiunii de evadare si se pedepseste, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani", mai precizeaza reprezentanta Penitenciarului.


In paralel, s-a dispus demararea unei anchete administrative care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

Bihorenii sunt informati ca, la momentul parasirii, detinutul era imbracat cu o pereche de pantaloni de trening gri, geaca trening cu gluga de culoare albastra, incaltaminte sport de culoare alba. Detinutul avea domiciliul in Sannicolau de Munte.

Cei care ar putea furniza informatii despre Horvath Tibor si locul unde s-ar putea afla sunt rugati sa sune la apelati numarul unic de urgente 112 sau Penitenciarul Oradea la numarul de telefon: 0259/419881, 0259/419882. 

Sursa: ebihoreanul.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI