Politistii din Braila au finalizat perchezitiile desfasurate, miercuri, la mai multe centre de ingrijire persoane varstnice, in total zece persoane banuite de obtinere ilegala de fonduri fiind duse la audieri.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Braila, politistii braileni, sub coordonarea procurorului de caz, au facut miercuri 13 perchezitii si au pus in aplicare zece mandate de aducere, in vederea probarii activitatii infractionale a unor persoane banuite de obtinere ilegala de fonduri.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2013- 2016, asociatia unor centre de ingrijire persoane varstnice ar fi solicitat si beneficiat de subventii de la bugetul de stat, care ar fi trebuit sa fie utilizate in exclusivitate pentru serviciile de asistenta sociala. Aceasta ar fi obtinut fondurile respective folosindu-se de documente fictive, dar si de sprijinul unui angajat al unei institutii publice din domeniu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Surse judiciare sustin ca angajatul vizat in ancheta are functie de conducere intr-o institutie publica din Braila, el fiind unul dintre cei zece pe numele carora a fost emis mandat de aducere.

In urma perchezitiilor de miercuri, politistii au ridicat mai multe documente si inscrisuri, in vederea continuarii cercetarilor, scrie news.ro.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si