Curtea Europeană de Justiţie (CJUE) a stabilit, printr-o decizie luată în urmă cu câteva zile, că toate vehiculele înmatriculate pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să aibă RCA până în momentul în care sunt radiate.

De asemenea, CJUE exclude şi posibilitatea suspendării RCA, instrument prezent în legislaţia din România şi destul de des folosit în ultima perioadă.

Câte maşini sunt înmatriculate în România?

În ţara noastră, ponderea maşinilor asigurate în totalul vehiculelor înmatriculate este, potrivit majorităţii estimărilor, sub nivelul impus de Uniunea Europeană, adică 85%.

Vehiculele foarte vechi şi de cele mai multe ori nefolosite, coboară ponderea maşinilor cu RCA la un nivel mai redus decât ar trebui.

Citeste si: Accident rutier de proporții. O tânără a murit după ce mașina sa a fost strivită

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform estimărilor, în jur de 2 milioane de vehicule, din 9,2 milioane cât erau înmatriculate la finalul lui 2020, sunt mai vechi de 20 de ani, multe dintre ele nemafiind folosite în trafic. CJUE consideră că ele prezintă totuşi riscuri şi trebuie să aibă RCA, conform hotnews.ro.

Citeste si: VIDEO- Mașinile Google Street View au revenit pe străzile din România

Aşadar, 2 milioane de autovehicule vor avea nevoie de RCA.

Citeste si: Amenzi roviniete în 2021. Cât timp durează până se prescriu și cum le poți plăti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si