În condiţiile în care malurile bazinului hidrografic Murray-Darling au început să emane un miros insuportabil, aleşii locali şi rezidenţii s-au mobilizat postând pe internet numeroase filmuleţe prin care atrag atenţia asupra acestui dezastru ecologic, scrie Agerpres. 

Autorităţile au evaluat bilanţul catastrofei la câteva sute de mii de peşti morţi, însă cifra de un milion ar putea fi deja depăşită, în contextul în care guvernul din New South Wales se teme de o agravare a crizei, pe fondul unor prognoze privind o creştere a temperaturilor în această săptămână.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În plus faţă de secetă, scăderea nivelului cursurilor de apă şi temperaturile în creştere ar fi putut, de asemenea, favoriza răspândirea algelor, care i-au privat pe peşti de oxigen şi au eliberat toxine. "Este un dezastru ecologic", a afirmat luni şi premierul australian Scott Morrison. "Este o privelişte şocantă", a adăugat el.

Guvernul premierului Morrison a atribuit această catastrofă secetei, apărând politicile care, în opinia locuitorilor, au dus la poluare şi la scăderea nivelurilor cursurilor de apă.

"Este secetă şi asta este una dintre consecinţele secetei", a subliniat prim-ministrul australian.

Pe de altă parte, de mai mulţi ani, cercetătorii au avertizat împotriva extragerii necontrolate a unor mari cantităţi de apă din râuri, pentru irigaţii sau în alte scopuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si