Ca niște cutii de carton. Așa se prăbușesc rând pe rând casele din Juneau, capitala statului Alaska. Debitul râului a crescut atât de tare încât a ieșit din matcă și a erodat structura de pământ pe care erau construite locuințele.
Citește și: VIDEO- O furtună devastatoare a lovit România: Acoperișurile au fost smulse și aruncate pe șosele, iar copacii au fost scoși din pământ
Oamenii au fost evacuați de urgență, iar autoritățile au început să închidă străzile din apropiere și să le flancheze cu saci de nisip.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Problema este, însă, una globală iar faptul că ghețarii din Antarctica se topesc tot mai mult creează îngrijorării la nivel mondial.
Martin Siefert, om de știință: „Unele evenimente pe care le vedem au luat o întorsătură teribilă și este șocant. Și dacă noi continuăm să ardem gaz atât de mult, inundațiile acestea vor crește în intensitate. E cazul să ne îngrijorăm.”
Experții cred că în următorii 30 de ani o treime din ghețari se vor topi
O treime dintre ghețarii din întreaga lume se vor topi în următorii 30 de ani, cred specialiștii. Mai ales că, din anul 1970 și până acum, grosimea lor a scăzut cu 30 de metri. Iar toată apa se revarsă pe uscat, prin fenomene extreme.
Martin Siefert, om de știință: „Cel mai mare val de căldură care a devenit vizibil, a avut loc anul trecut în Antartica, unde temperaturile au fost cu 38 de grade Celsius mai
mari decât ar fi trebuit.”
Emisiile de carbon din aer, cauza principală a încălzirii atmosferei
Cauza principală, spun specialiștii, o reprezintă emisiile de carbon din aer, care încălzesc excesiv atmosfera. Tocmai de aceea, țările din întreaga lume trebuie să se alinieze și să elimine cât mai curând mașinile pe carburant.