Close sidebar
Close sidebar

Dezastrul economic din România. Suntem țara unică în Europa

Datoriile pe care țara le are sunt enorme, iar o criză financiară se preconizează a fi destul de aproape. Cifrele au fost devoalate, iar concluziile sunt dezastruoase.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dezastrul economic din România

După căderea PSD-ului și după plecarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria lucrurile au rămas neschimbate. Economia României stă pe un adevărat butoi cu pulbere după spusele lui Claudiu Năsui de la USR.

Parlamentarul aduce cifre exacte care creează spaimă în rândul oamenilor, conform capital.ro.

„Ce a luat și ce lasă în urmă PSD?"

„Ne aflăm într-un moment de răscruce în politica românească, precum și într-o situație dezastruoasă pe plan economic. PSD a distrus stabilitatea economică și ne lasă îndatorați la maxim și cu cheltuieli curente enorme.

Citeste si: Dacian Cioloș anunță condițiile pentru intrarea USR-PLUS la guvernare

Am înregistrat record negativ după record negativ: cel mai mare deficit fiscal, cele mai mari dobânzi și cel mai accelerat ritm de creștere al datoriei publice (la un moment dat a ajuns la împrumuturi de 11 milioane de lei pe oră).

Suntem țara unică în Europa

Avem cea mai mare inflație din Europa de câteva luni bune, iar de la începutul anului suntem în topul 3 țări cu cea mai mare creștere a inflației din UE.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Proiectul USR referitor la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin, respins de Senat

Deficitul bugetar cel mai probabil va depăși 3%. Anul trecut deficitul a ajuns la 2,9% numai pentru că guvernul a recurs la tot felul de subterfugii și artificii ca să amâne plăți. De exemplu întârzierea returnării TVA-ului către companii, după cum am atras atenția în primăvară.

Economia a crescut pe datorie, și prin explodarea cheltuielilor de personal la stat. La stat salariile au ajuns sa fie cu aproximativ 91% mai mari decât la privat. În contextul în care economia privată este cea care duce povara fiscală a pensiilor și a cheltuielilor statului.

Toate acestea sunt efectele unei politici falimentare de creștere pe datorie și de creștere a impozitelor și a birocrației.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Orban spune că sunt deja 15 parlamentari care nu au votat moţiunea de cenzură, dar vor susţine Guvernul: Suntem într-un câştig evident

Nu vom putea ști niciodată câte investiții au ocolit România din cauza mediului riscant de afaceri. Cert este că am gonit multe investiții care au preferat să se ducă în țările din jur.

După acest bilanț trist, PSD lasă guvernarea și se pregătește de un an de opoziție care să-i permită să se reîntoarcă întărit. Ar fi cea mai mare greșeală, în acest context, să cădem din nou în capcana aceasta”, a dezvăluit Năsui pe o rețea de socializare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI