Dezvoltarea așa-numitei "imunități de turmă", prin care state ca Suedia și, în primă fază, Marea Britanie, și-au făcut strategia de luptă împotriva COVID-19, pare să fie acum "de neconceput", după cum a informat luni revista medicală Lancet care a publicat un studiu realizat în Spania, țară grav afectată de pandemie.

Citeste si: China emite alertă pentru o boală mai gravă decât noul coronavirus

Rezultatele studiului citat de CNN arată că 95% din populația Spaniei rămâne încă vulnerabilă la noul coronavirus. Imunitatea de masă ar fi realizată atunci când populația unei țări sau regiuni care a fost infectată cu un virus sau bacterii- sau vaccinată împotriva acestora- a reușit să stopeze circulația agentului patogen prin ponderea mare de persoane care dezvoltă anticorpi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Descoperire șoc! Cum s-ar transmite, de fapt, coronavirusul

Centrul European pentru Controlul Bolilor a precizat pentru CNN că studiul din Spania, realizat pe un eșantion reprezentativ la nivel național de peste 61.000

de participanți, pare a fi cel mai mare studiu până în prezent în Europa. La concluziile pesimiste ale cercetării din Spania se adaugă la rezultatul unui studiu despre anticorpi care a implicat 2.766 de participanți la Geneva, Elveția, publicat în Lancet pe 11 iunie.

Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa

Spania a înregistrat 205.545 de cazuri de coronavirus şi 28.385 de decese, fiind una dintre cele mai afectate ţări din Europa.

După ce a impus măsuri de izolare stricte pe 14 martie, guvernul a uşurat treptat restricţiile într-un plan cu multe faze început în luna mai.

Regiunea nord-estică din Spania, Catalonia a impus sâmbătă noi măsuri de izolare care afectează peste 200.000 de persoane, după ce au fost detectate noi focare de coronavirus. Locuitorii din Segria, care include şi oraşul Lleida, nu au mai putut părăsi zona, dar nu vor fi limitaţi la locuinţele lor, aşa cum s-a întâmplat în izolarea iniţială din Spania în martie.

Datele ministerului regional pentru sănătate au arătat că numărul de cazuri a ajuns la 3.706 în regiunea Lleida vineri, faţă de cele 3.551 din ziua precedentă. Circulaţia de la şi spre locul de muncă va fi permisă, însă începând de marţi lucrătorii care intră sau părăsesc zona vor trebui să prezinte un certificat de la angajator.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si