Firma care a asigurat show-ul pirotehnic ce a dus la moartea a 64 de oameni în Clubul Colectiv a importat artificiile din Bulgaria. Acestea nu erau însoțite de fișe tehnice și aveau instrucțiuni în limba bulgară, netraduse. Procurorii susțin că acestea erau destinate unui spațiu deschis și trebuiau amplasate pe verticală.

Firma din Bulgaria de la care pirotehniștii români au adus artificiile se numește ”Enigma Fireworks Limited” și are sediul central în Bulgaria.

Din 2013, Enigma și-a deschis un punct de lucru în Statele Unite, acolo unde deține un depozit și un magazin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Conform site-ului oficial, bulgarii importă materialul pirotehnic din China și Europa iar apoi le exportă în țări din toată lumea. Sunt de peste 20 de ani pe piață și au un mare succes mai ales datorită prețului redus -  au oferte speciale cuprinse între 25 și 89 dolari/ set de artificii.

Artificiile, recomandate doar pentru exterior

Artificiile folosite în Colectiv se încadrează în gama ”fântâni de scenă”, care însă se mai află la vânzare pe site-ul companiei bulgare. Acestea au și un filmuleț de prezentare, în care testarea se face în aer liber.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, cei doi pirotehniști nu ar fi fost instruiți pentru a folosi cum trebuie materialele pirotehnice, ceea ce a dus la declanșarea incendiului din 30.10.2015.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si