Close sidebar
Close sidebar

Dezvăluiri marca Știrile Kanal D. Dialogul EXCLUSIV zguduie sistemul din temelii. Efectele Coronavirus în România

Un eveniment cu 1.000 de oameni de la Piatra Neamț a dus până acum la cel puțin 4 îmbolnăviri cu noul coronavirus. Autoritățile spun însă că nu au cum să testeze pe toată lumea.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cazuri ciudate de coronavirus

Până acum, autoritățile au dat asigurări populației că situația declanșată de coronavirus este sub control, însă ”pe teren” lucrurile par să fie ceva mai diferite. Unei bucureștence i-a fost refuzat testul pentru noul coronavirus, după ce la începutul acestei luni a participat la un eveniment cu 1.000 de oameni, la Piatra Neamț, dintre care cel puțin trei pacienți români și un străin au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Ultimul a fost confirmat în urmă cu două zile, după ce perioada de 14 zile de la contact expirase. Este vorba chiar despre organizatorul evenimentului, un bărbat din Moldova care nu prezentase simptome.

Ai coronavirus? Te rogi să fii testat

Lucrurile par să scape de sub control autorităților, pe măsură ce numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus crește de la o oră la alta.

Femeia spune că a sunat la DSP încă de săptămâna trecută să raporteze cazul, însă i s-a zis să aștepte. După expirarea celor 14 zile, la insistențele ei, a fost sunată și i s-a comunicat că poate să iasă din autoizolare, mai ales că nu prezenta simptome.

Ulterior, aceasta a revenit cu un telefon la DSP să spună de apariția cazului asimptomatic de la Piatra Neamț, iar de acolo a fost transferată către un epidemiolog.

”Discuția a durat vreo zece minute, timp în care epidemiologul a încercat să mă convingă că nu îndeplinesc condițiile pentru a fi testată, pentru că au trecut cele 14 zile de la contact și pentru că nu prezint simptome.

Când i-am spus că la fel de ”sănătos” era și organizatorul, mi-a spus că cei de la DSP Neamț probabil că se plictisesc și fac teste și celor asimptomatici, pe când noi, la București, avem prea multe urgențe și nu ne permitem să facem asta. Mă întreb acum de ce la Parlament s-a putut”, a declarat femeia pentru stirilekanald.ro.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Un număr de 120 de persoane care nu au respectat autoizolarea, amendate cu suma totală de 1,8 milioane de lei/ Cele mai multe amenzi, în judeţele Neamţ şi Hunedoara

Din discuția telefonică apar însă și alte informații îngrijorătoare. În București, echipajele de medici și epidemiologi sunt subdimensionate ca număr și a cazurile ușoare sau asimptomatice nu există garanții că se va mai ajunge. Singurul sfat pe care specialiștii îl pot da în acest moment este ca toată lumea să se izoleze.

Discuție telefonică: suspect coronavirus- epidemiolog

Epidemiolog: ”Pentru mine, personal, dacă mă întrebați, eu cred că nu mai este un pericol pentru dumneavoastră. E posibil ca domnul din Neamț să se fi văzut și cu alte persoane, nu neapărat să se pozitivat din cauza domnului din S. sau domnului M. pentru că e prea târziu să se manifeste boala”.

Suspect coronavirus: ”Păi la el nu s-a manifestat. De asta mă ”agită” puțin situația, mai ales în condițiile în care eu am primit de la dvs avizul că pot să ies din casă”.

Epidemiolog: ”Și, atunci, domnul, de ce a fost testat dacă nu avea simptome, nu avea nimic?”

Suspect coronavirus: ”Pentru că era deja luat în anchetă epidemiologică de la DSP Neamț în legătură cu acest eveniment”.

Epidemiolog: ”A, probabil că... Auziți, știți ceva, ei n-au ce să facă... N-au suficiente cazuri și stau și recoltează...”

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Suspect coronavirus: ”Da, s-au dus cumva la toți, ei fiind organizatorii even...”

Epidemiolog: ”Da, doar că la noi, pe București, fiecare caz are sute de contacți și n-o să putem să le recoltăm la toți. EI ZIC CĂ TREBUIE SĂ-I TESTĂM PE TOȚI DAR CREDEȚI-MĂ CĂ NU EXISTĂ POSIBILITATEA SĂ SE FACĂ AȘA CEVA. CU O MÂNĂ DE OAMENI, NOI 7 OAMENI CÂȚI SUNTEM AICI ȘI 6 MEDICI, N-O SĂ PUTEM SĂ FACEM LUCRUL ĂSTA. Încercăm să recoltăm la simptomatici, la cei care sunt în casă și se simt rău, încercăm să ajungem la cazurile astea măcar, la cei care nu au nimic, nu v-aș putea garanta că o să ajungă vreodată cineva să vă ia un test”.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI