Close sidebar
Close sidebar

Dezvaluirile bunicului lui Sorin Grindeanu, torturat in puscariile comuniste! "M-au legat de maini si picioare, m-au batut cu un par si mi-au rupt doi dinti"

Sorin Grindeanu este un personaj politic care a rezistat furiei strazii si atacurilor dure venite de la propriul partid. Dar asta nu-i nimic pe langa ce a patimit bunicul lui.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

Mihai Imbrescu, bunicul lui Sorin Grindeanu, a fost condamnat la inchisoare de regimul comunist, batut cu pumnii, picioarele si batele de catre tortionari pentru „uneltire impotriva oranduirii”. El a fost acuzat ca a sprijinit rezistenta anti-comunista de la inceputul anilor '50, din Muntii Banatului.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Sorin Grindeanu a copilarit in Caras-Severin, in localitatea Borlovenii Vechi, unde a fost crescut de bunicul sau. Jurnalistul Marius Ghilezean a dezvaluit ca Mihai Imbrescu, fost detinut politic, este chiar bunicul actualului premier.


Poreclit „Zamela”, Imbrescu era, la venirea regimului comunist, un plugar fara avere.
Incepand din octombrie 1949, el a devenit insa un adevarat pericol pentru regimul comunist, fiind considerat principalul sprijinitor al gruparii Ionescu Gheorghe – Valusescu, care a organizat o adevarata rezistenta in Muntii Banatului. Bunicul matern al lui Grindeanu a fost arestat pe 4 octombrie 1950 si condamnat pe 4 mai 1951, fiind gasit vinovat pentru uneltire. Conform rechizitoriului de la acea vreme, Imbrescu i-a gasit o ascunzatoare lui Vasile Valusescu, fost ofiter in Armata Regala si unul dintre liderii rebelilor, i-a adus mancare si i-a favorizat intalnirea cu familia.
Valusescu a fost condamnat la munca silnica pe viata, iar Gheorghe Ionescu a fost executat de fortele Securitatii.

„Atunci m-a luat la bataie locotenentul Mihailescu, cu inca un plutonier, care a fost de la Caransebes... M-au legat de maini si de picioare si cu un par si cu niste bate groase m-au batut la talpi pana mi s-au umflat picioarele pana la burta.
Colonelul ala, Mois, mi-a dat un pumn in ura si mi-a rupt doi dinti. Apoi ne-a dus la Timisoara, la Securitate. Am stat 7 luni de zile singur, intr-o celula. Nu am vazut lumina soarelui”,
a povestit Mihai Imbrescu pentru TVR Timisoara. Pana la urma, barbatul a fost eliberat in 1953, dupa ce toata gruparea a fost destructurata.

Sorin Grindeanu a facut referire la aceasta poveste o singura data, cand a fost intrebat despre legaturile lui cu Serviciile Secrete, fara insa sa dezvaluie numele bunicului sau.
„Daca mergeti la Memorialul Durerii din Sighet, pe Banat este al treilea nume. A facut puscarie. Nu as fi putut vreodata sa trec peste memoria bunicului meu. Sunt oameni care m-au crescut si au patimit”, a povestit Sorin Grindeanu.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI