Povestea fratilor Cristi si Dan Bratu i-a impresionat pana la lacrimi pe cei care au privit marturiile celor scapati din calvarul de la Berevoiesti.

 DAN BRATU: Cum ii bateau? Cu ce prindeau, nu tineau cont. Daca aveau lemn in mana, dadeau cu lemnul, daca aveau topor, cu toporul dadeau.

La mai bine de un an de cand au fost eliberati, fratii Bratu traiesc inca o drama.

Nimeni, dar absolut nimeni nu s-a interesat de soarta acestor tineri, nenorociti in floarea varstei.

IOANA BUCURESTEANU, jurnalist: M-a socat foarte tare situatia prin care au trecut, dar si mai tare ma socheaza situatia prin care trec ei dupa ce-au iesit de acolo, ca au fost lasati asa la marginea societatii, ca nu se intereseaza nimeni de ei, ca nu-si asuma nimeni vina pentru ceea ce li s-a intamplat. Pur si simplu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

CRISTI BRATU: Ce mancai acolo? Ce mai ramanea de la ei si, cateodata, un castron de ciorba, dar nu mereu.

Nici acum nu o duc mai bine. Traumele si bataile la care au fost suspusi au lasat urme adanci, pe care nimeni nu incearca macar sa le panseze.

DAN BRATU: Am vrut sa fug si m-au prins. M-au legat de mana cu cureaua. Mi-au dat cu toporul in mana.

Si in cap? In cap, cu bata pana lesinam.

Bataile crunte pe care le-a incasat l-au transformat total pe Dan.

IOANA BUCURESTEANU, jurnalist: A fost lovit cu ciocanul in cap, de acolo probabil au aparut si aceste afectiuni neurologice pe care le are in momentul de fata.

MIHAI GHITA, realizator Asta-i Romania: Ne-au coplesit zecile, sutele de mesaje de la oameni care vor, la fel ca si noi sa nu ne oprim aici, care vor sa incercam sa schimbam cumva soarta lor.

-Andreea ne intreaba cum sa-i ajute cu bani, haine, noi le-am explicat ca ei nu au curent electric, nu au un aragaz, nu au un frigider.

-Ne scrie din Belgia, a pus deja un pachet, vine cu microbuzul si pana maine tb sa ajunga in localitatea natala a baietilor.

Echipa Asta-i Romania incearca acum sa ii interneze pe cei doi frati intr-un centru medical specializat, in care sa li se asigure tratament, dar si consiliere psihologica.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si