In decembrie 1989, pe langa sotii Nicolae si Elena Ceausescu au fost retinuti si cei trei copii ai lor, Nicu, Zoia si Valentin. Nicu a fost adus chiar in studioul TVR, unde a fost bruscat de revolutionari, dar aceeasi soarta a avut-o si sora sa, Zoia. Martora a acelui moment a fost cantareata Elena Carstea, aflata in sediul televiziunii romane in acea perioada. „Pe data de 23 Decembrie au adus-o in Televiziunea Romana, legata.

Erau 4-5 soldati care o impingeau din toate partile, i-au luat si cei doi caini si dadeau cu picioarele in ei. Stiu, pentru ca eram prezenta”, a dezvaluit Elena Carstea pe un site unde se vorbea despre viata Zoiei Ceausescu.
Absolventa a Facultatii de Matematica, Zoia a murit la doar 57 de ani, pe 20 noiembrie 2006, din cauza unui cancer pulmonar. In decembrie 1989, revolutionarii au confiscat din casa Zoiei mai multe obiecte de valoare, care au ajuns la Biblioteca Nationala. Ulterior, acestea au fost partial returnate proprietarei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”- wowbiz.ro

Citeste si: Un mall de lângă Madrid le oferă vizitatorilor o „stațiune de schi” acoperită, deschisă tot anul: „Uit de cele 38 de grade de acasă”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si