Close sidebar
Close sidebar

Dezvoltare spectaculoasă pentru una dintre cele mai sărace comune din Brașov. Care este bugetul anual al comunei

Una dintre cele mai sărace comune din Brașov s-a dezvoltat spectaculos, în ultimii ani, datorită fondurilor europene. Bugetul mult prea mic al localității nu ar fi acoperit nici cheltuielile de bază, așa că edilii au mizat pe banii de la Bruxelles. Acum, în sat sunt condiții demne de secolul 21, iar autoritățile promit să atragă și mai multe fonduri pentru a crește nivelul de trai al oamenilor.

Alexandra Bercea,

Dezvoltare spectaculoasă pentru una dintre cele mai sărace comune din Brașov. Care este bugetul anual al comunei


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acum, în sat sunt condiții demne de secolul 21, iar autoritățile promit să atragă și mai multe fonduri pentru a crește nivelul de trai al oamenilor. Cu o populație de 5200 de locuitori, comuna Budila a fost una dintre cele mai sărace localități din județul Brașov. Lipsurile erau mari, iar autoritățile păreau depășite de situație. Salvarea a venit odată cu atragerea fondurilor de la Uniunea Europeană. Actualul primar a depus zeci de proiecte, iar multe dintre ele au fost aprobate.

Care este bugetul anual al comunei?

Bugetul comunei este de 12 milioane de lei pe an, bani insuficienți și ca să acopere cheltuielile.

Edilul din Budila și-a adunat în jurul său o echipă care îl ajută la implementarea tuturor proiectelor pentru dezvoltarea localității. Până acum s-au strâns zeci de dosare de finanțare.

Comuna are acum asfalt, canalizare, apă potabilă, curent electric și chiar internet wireless, în unele zone. Educația este una dintre prioritățile administrației locale, iar unul dintre cele mai importante proiecte pentru copii este în desfășurare. În această perioadă se lucrează intens la amenajarea unei grădinițe pentru care primăria Budila a primit o finanțare de un milion de euro.

Citește și: Și-a cerut asfaltul în instanță

Aproape 50 de familii nevoiașe, care nu aveau casele racordate la rețeaua de energie electrică, au primit panouri solare. Localnicii se încălzezc, în continuare, cu lemne, dar edilii au depus un proiect și pentru introducerea gazului metan în comună. Investiții se fac și la capitolul cultură. Localnicii sunt cei mai fericiți de schimbările din comună.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În acest an, primăria Budila își propune să mai depună proiecte pentru educație, sănătate și infrastructură. Pe viitor, edilii își propun să creeze și atracți turistice care să aducă vizitatori în localitate.

O primărie este obligată să asfalteze o stradă după reclamația unui localnic

Cristinel Tănase, din comuna Cleja este românul care a muncit 15 ani în Italia și s-a întors în România cu dorința de a-și construi o casă.

 

Lucrările pentru casa mult visată le-a început în anul 2008, iar de atunci, potrivit acestuia, nu s-a făcut nimic pe strada Grădinarilor, acolo unde locuiește, ci doar a fost adusă puțină piatră de râu în anul 2016, notează jurnaliștii de la  Ziarul de Bacău.

 

Municipalitatea a fost obligată de un român întors din diaspora să-și facă treaba

Drumul, pe timp de ploaie este impracticabil. Pe acest drum nu intră mașina de gunoi, pompieri, salvare dacă plouă. Noi locuitorii avem nevoie de mașini de teren să putem circula pe acest drum. Am fost de nenumărate ori la dl. primar să-i spun de situație și i-am cerut să găsească o rezolvare, dar m-a trimis înapoi în Italia, unde am lucrat o perioadă dacă nu-mi convine drumul.

Am trimis o somație primăriei, somație primită în data de 28.06.2021, prin care solicitam să adopte într-un termen rezonabil o hotărâre de consiliu local care să prevadă măsuri urgente pentru reabilitarea acestui drum. Nu am primit niciun răspuns, motiv pentru care am formulat prezenta acțiune în contencios, subsemnatul fiind o persoană vătămată conform art. 2 alin 1 din Legea 554/2004 ”, a susținut Cristinel Tănase, conform sursei citate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Românul a mai povestit pentru jurnaliști și faptul că Petru Iștoc, edilul comunei, a încercat să îl șicaneze din momentul în care a ridicat problema străzii. Din această cauză, vecinii au fost speriați să se alăture demersului acestuia. „ Iarna, mașina de deszăpezire trece cu lama sus pe strada noastră. Nu mai zic ca a trimis oameni de la Primărie să mă verifice, dacă am totul în regulă cu casa. Vecinii vor și ei asfalt, vă dați seama, dar le e frică de prima r”, a declarat localnicul. 

Citește și: VIDEO- Un locuitor a dat în judecată o primărie din Bacău! Instanța a hotărât ca instituția să asfalteze una dintre străzi

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI