Facebook avertizează în legătură cu o postare de pe pagina oficială a senatorului Diana Şoşoacă. Facebook consideră că editorul acestei pagini "poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus".

Citeste si: Diana Șoșoacă, un nou scandal în plenul Senatului. "Cămașa de forţă este disponibilă" (VIDEO)

Mesajul de avertisment din partea Facebook are legătură cu o postare de pe pagina oficială a senatoarei Diana Şoşoacă referitoare la relaţia cu Ucraina.

Diana Șoșoacă cere "neutralitatea" României în războiul dintre Rusia și Ucraina

Postarea include înregistrarea unui punct de vedere al senatoarei legat de acordul tehnico-militar între România şi Ucraina, din vara lui 2021, însoţită de un comentariu şi de mesajul "Unicul senator care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian".

Citeste si: Diana Șoșoacă, primele declarații după audierile de la Parchetul General

Senatoarea care a intrat în Parlament pe listele formațiunii AUR solicită "neutralitate" din partea țării noastre în privința invaziei brutale a Rusiei în Ucraina.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Facebook contestă independența editorială a senatoarei Dianei Șoșoacă

Facebook consideră că autoritățile își pot exercita controlul editorial asupra entităților media controlate de stat în diverse moduri și cu grade de intensitate diferite.

Dacă Facebook consideră că dovezile evaluate indică prezența controlului editorial exercitat de o autoritate guvernamentală asupra unei organizații, va eticheta în consecință organizația respectivă, cu excepția cazului în crede că există suficiente dovezi de implementare a unor măsuri de protecție care să asigure independența editorială.

Citeste si: Diana Șoșoacă, primele declarații după audierile de la Parchetul General

O organizație care încearcă să-și dovedească independența editorială trebuie să aibă capacitatea de a prezenta dovezi care să ateste independența sa editorială, mai precizează oficialii gigantului Social Media.

Ce spune Facebook despre entitățile controlate de stat

Conform definiției Facebook, „entitățile media controlate de stat” sunt instituțiile media pe care Facebook le consideră a fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al autorităților guvernamentale, pe baza unor cercetări și evaluări efectuate pe cont propriu ținând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop.

"Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparență, deoarece credem că ele combină influența unei organizații media cu susținerea unui stat", precizează oficialii Facebook în pagina dedicată acestui tip de control media.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Facebook încearcă să identifice aceste organizații în baza definiției și standardelor sale, analizând cine le deține, cine le administrează, cine le finanțează și procesele care pot asigura independența editorială.

După ce aceste organizații sunt identificate, în secțiunea Transparență privind Pagina va apărea o etichetă.

"Etichetele vor fi aplicate treptat organizațiilor din toată lumea după ce stabilim dacă editorii îndeplinesc criteriile noastre (prezentate mai jos), pe care le folosim pentru a determina probabilitatea ca acestea să se afle sub controlul editorial parțial sau complet al autorităților lor guvernamentale", mai spun cei de la Facebook.

Pentru că nu toate organizațiile vor fi de acord cu evaluarea Facebook, cele care consideră că li s-a aplicat o etichetă necorespunzătoare pot să trimită o contestație. Acest formular de contestație poate fi văzut doar de administratorii Paginilor etichetate.

Facebook precizează: definiția pe care am stabilit-o pentru entitățile media controlate de stat se încadrează organizațiile media publice care sunt finanțate din bani publici, care au o misiune în folos public și care demonstrează că au control editorial independent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si