Lygia Alexandrescu, nutriționist:  „Fructele sunt indispensabile în dieta noastră. Fructele înseamnă viață, înseamnă enzime, înseamnă poftă de dulce, înseamnă hidratare pentru că au și foarte multă apă, înseamnă o digestie corectă. Însă nu putem să ne bazăm doar pe fructe. Fructele se consumă în prima jumătate a zilei, niciodată după ora 16:00, fructele nu se combină între ele și dacă ne place foarte mult un fruct, atunci le consumăm în prima jumătate a zilei.

În a doua jumătate a zilei vom consuma și ceva proteine în așa fel încât să nu ne deshidratăm.”

Ellvira Costache, reporter Kanal D: „Care este cantitatea recomandată pentru consum?”

Lygia Alexandrescu, nutriționist: „Ideal ar fi să nu depășim dimensiunea fiziologică a stomacului, adică undeva între 250 și 350 de grame ar fi absolut suficiente. Să nu uităm că există o viteză de digerare foarte mare și după o oră ne este foame din nou. Facem mișcare pentru ca zahărul să fie metabolizat.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ellvira Costache, reporter Kanal D: „Ce se întâmplă dacă consumăm o cantitate mai mare?”

Lygia Alexandrescu, nutriționist: „Cantitatea mai mare de fructe înseamnă, totuși, aport mai mare de zahăr. Să nu uităm că fructele înseamnă glucoză, fructoză. Ele afectează glicemia, afectează greutatea mai ales dacă se mănâncă mult și dacă se mănâncă mai spre seară.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si