Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Dieta cu fructe, pericol pentru sănătate

Un trup pe care să-l etalăm cu mândrie la plajă e visul oricărei femei. Dietele cu pepene, cireșe sau caise sunt cele mai cunoscute printre cei care vor să mai piardă din kilograme, dar să vedem ce spun nutriționiștii despre această soluție.

Redactia Stirile Kanal D,

Dieta cu fructe, pericol pentru sănătate

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

Lygia Alexandrescu, nutriționist:  „Fructele sunt indispensabile în dieta noastră. Fructele înseamnă viață, înseamnă enzime, înseamnă poftă de dulce, înseamnă hidratare pentru că au și foarte multă apă, înseamnă o digestie corectă. Însă nu putem să ne bazăm doar pe fructe. Fructele se consumă în prima jumătate a zilei, niciodată după ora 16:00, fructele nu se combină între ele și dacă ne place foarte mult un fruct, atunci le consumăm în prima jumătate a zilei. În a doua jumătate a zilei vom consuma și ceva proteine în așa fel încât să nu ne deshidratăm.”

Ellvira Costache, reporter Kanal D: „Care este cantitatea recomandată pentru consum?”

Lygia Alexandrescu, nutriționist: „Ideal ar fi să nu depășim dimensiunea fiziologică a stomacului, adică undeva între 250 și 350 de grame ar fi absolut suficiente. Să nu uităm că există o viteză de digerare foarte mare și după o oră ne este foame din nou.

Facem mișcare pentru ca zahărul să fie metabolizat.”

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ellvira Costache, reporter Kanal D: „Ce se întâmplă dacă consumăm o cantitate mai mare?”

Lygia Alexandrescu, nutriționist: „Cantitatea mai mare de fructe înseamnă, totuși, aport mai mare de zahăr. Să nu uităm că fructele înseamnă glucoză, fructoză. Ele afectează glicemia, afectează greutatea mai ales dacă se mănâncă mult și dacă se mănâncă mai spre seară.”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI