Crampe musculare

Din cauza faptului ca, pe parcursul dietei ketogenice, se reduc sau se elimina complet din alimentatie carbohidratii, nivelul de insulina din organism va fi mai scazut. Urmarea este aceea ca rinichii nu vor mai retine sodiul, ceea ce inseamna ca este foarte posibil sa resimti crampe musculare. Pe de alta parte, in prima perioada a acestui regim alimentar, lipsa fructelor, surse de potasiu, poate acutiza aceste crampe in special in zona membrelor inferioare.

Halitoza

Halitoza, adica respiratia urat miroasitoare apare drept consecinta a faptului ca organismul elimina cetone chiar si prin intermediul sistemului respirator. De aceea, pe parcursul dietei keto, dar si dupa ce ai incheiat-o, ar fi indicat sa porti cu tine guma de mestecat sau dropsuri mentolate, care sa amelioreze aceasta senzatie deloc placuta.

Constipatie

Sistemul digestiv trece si el prin anumite tipuri de schimbari atunci cand tii dieta ketogenica. Astfel, nu ar trebui sa te mire starile destul de frecvente de balonare si de constipatie, care se datoreaza, in mare parte, faptului ca nu mai consumi la fel de multe fibre si carbohidrati cum, probabil, obisnuiai sa faci inainte.

Letargie

Daca te simti lipsit de energie ca urmare a faptului ca urmezi dieta keto, nu ar trebui sa iti faci griji. Acest simptom este frecvent acuzat de adeptii regimului ketogenic si reprezinta, de fapt, un mod de adaptare a organismului la noua modalitate prin care este hranit.

Asa cum spuneam, aceasta stare letargica nu trebuie sa te ingrijoreze, mai ales ca ea nu va dura ci va disparea imediat ce corpul tau s-a adaptat schimbarii.

Pofta de dulce

Atata timp cat te vei hrani conform principiilor dietei ketogenice, un alt efect care se manifesta adesea consta in resimtirea poftei acute de a manca dulce. Explicatia este una foarte simpla: nivelul de zahar din sange prezinta fluctuatii ca urmare a regimului alimentar pe care il urmezi.

Pe de alta parte, poate fi vorba si de un efect cu baze pur psihologice, intrucat stim cu totii ca pofta fata de un anumit aliment este mai mare atunci cand acesta este ”interzis”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dieta keto necesita, poate mai mult decat oricare alt regim alimentar, o disciplina aparte din partea celui care o urmeaza. De foarte multe ori, ritmul alert al unei zile te poate impiedica sa iti pregatesti mancarea corespunzator, dar pentru aceste situatii iti recomandam sa iei masa in oras. Propunerea noastra este un restaurant Băneasa, amplasat chiar in incinta complexului comercial. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si